Krémová celerovo-nivová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenCeler nakrájíme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka.Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme nastrouhanou nivu. Necháme ji rozpustit a přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer nakrájíme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka.Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme nastrouhanou nivu. Necháme ji rozpustit a přidáme…
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii,…
Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli s nakrájeným česnekem. Přidáme brambory, celer a dužinu se semínky. Osolíme, opepříme a zalijeme ¾l horké vody. Pod pokličkou od doby…
Stehýnka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí z uzené papriky, kurkumy a soli. V hlubší nádobě, která je vhodná i na pečení, necháme rozpustit máslo, orestujeme dozlatova…
Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu…
Jarní cibulky a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, odstředíme, aby nebyly moc mokré a posekáme. V míse vše promícháme s rozklepnutými vajíčky…
Brambory a celer oloupeme a nakrájíme, celer na plátky, brambory na větší kostky. Zalijeme vodou, osolíme, přihodíme 3 lístečky šalvěje a vaříme doměkka (já vařím v páře…
Brambory a celer oloupeme a nakrájíme, celer na plátky, brambory na větší kostky. Zalijeme vodou, osolíme, přihodíme 3 lístečky šalvěje a vaříme doměkka (já vařím v páře…
Všechnu očištěnou zeleninu, nakrájenou podle návodu, mimo česneku, promícháme ve velké míse a vložíme do vypařených šroubovacích sklenic (viz obrázek). Do každé velké…
Chřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. …
Večer předem jsem dala namočit čočku.Do samotného jídla přijde asi 2 dl vína, zbytek si postupně nalévá kuchařka =). Tudíž na začátek jsem si nalila vína a napila se.S…
Uvařené brambory pokrájíme na kostky, dále pokrájíme pórek, papriku na kostičky, kousek salátové okurky na kostičky (možnost i 2x okurčičky sterilizované), vejce na…
polévka: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem, aby byla…
Jako první musíme dát dělat vývar, takže oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu mimo cibule a dáme do ledové vody do hrnce.Přidáme sůl, špetku kari a špetku chilli (na…
Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do vývaru a necháme povařit 15 minut.Rohlíky nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokapeme je mlékem,…
Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny …
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.Po chvilce…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a v hrnci na olivovém oleji ji orestujeme. Zalijeme horkou vodou tak, aby byla ponořená a přivedeme k varu. Při sníženém stupni…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Pekáček plný zapečených dobrot může být vhodným lehkým obědem či večeří po vydatné procházce lesem. Košík plný hub tak můžete ihned upotřebit. Na porci houbových kolínek…
Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.V hrnci rozehřejeme olej, vložíme všechnu zeleninu a několik minut restujeme.Pak zalijeme vývarem nebo vodou…
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje,…
Kuřecí skelet nebo stehno vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kousek cibule a velmi pozvolna vaříme, spíš necháme jen táhnout.Po uvaření vývar přecedíme a…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Dovolená v Polsku 2023: Potraviny levnější než u nás i skvělá gastronomie. Ochutnejte pirohy, bigos a polévku žurek, radí místní
Národní kolo kuchařské „olympiády“ Bocuse d'Or má svého vítěze. V bouřící „hokejové“ atmosféře vyhrál Dominik Unčovský
Příprava čajů z léčivých rostlin