"Úklid sýrů" - penne s brokolicí a medvědem
Recept ještě nebyl hodnocenUvařit těstoviny ve slané vodě, zvlášť brokolici (krátce), obojí slít, nasypat do mísy. Na pánvi orestovat uzeninu (lze vynechat), zalít smetanou (neměla jsem smetanu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařit těstoviny ve slané vodě, zvlášť brokolici (krátce), obojí slít, nasypat do mísy. Na pánvi orestovat uzeninu (lze vynechat), zalít smetanou (neměla jsem smetanu,…
Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme a necháme odstát. Zajdeme si pro bylinky. Ty pak opláchneme a nakrájíme nadrobno (pozor na kopřivu).…
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Obě mouky smíchejte s větší špetkou soli a kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo, žloutek a prsty začněte zpracovávat. Až se vám vytvoří žmolenka, přidejte vodu a…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, bryndzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…
Umletím hovězího masa se vyhneme jeho dlouhé úpravě. Na špejli působí válečky mletého ochuceného masa přelité pestem z medvědího česneku velmi efektně. Doplněny pečenými…
Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, brambory, sýr a vejce na hrubším.V míse smícháme s posekaným medvědím česnekem, pokrájenou cibulkou a podle chuti osolíme,…
Výborná verze bramborového salátu bez použití tučné majonézy. Použitím medvědího česneku dosáhneme neobvyklé chuti. Hned po prvním ochutnání si ho musíte zamilovat,…
Z bramborového těsta můžeme připravit knedlík, do kterého zabalíme bylinkovou náplň. Je to příloha skvělá zejména na jaře a na Velikonoce, kdy je možnost nasbírat mnoho…
Všechny ingredience nakrájíme na kostky.Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, pórek a orestujeme.Osolíme, vložíme brambory, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem (cca…
Kedlubnu i brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme zeleninu. Vaříme doměkka a ke…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Medvědí česnek je vyhledávanou bylinkou zejména pro svou chuť a vůni. Pokud jste si stihli nasbírat zásobu, připravte si k obědu tyto lahodné vegetariánské těstoviny.…
Špenát a vařená vejce neodmyslitelně patří k Velikonocům stejně tak, jako sváteční věnec. Toto pak dalo spojení v krásný slaný věnec z listového těsta, který zajisté…
Polenta je kukuřičná krupice, ze které se vaří přílohová kaše. Vychladlou ztuhlou polentu můžete také nakrájet a osmažit. Pro vylepšení chuti do ní můžete přidat medvědí…
S příchodem jara, máme možnost zpracovat do oblíbených jídel medvědí česnek, který nám příroda nabízí jen pár týdnů v roce. Nápad na tyto kulaté, zelené knedlíky je…
Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě,…
Začátkem jara zpříjemňuje naše pokrmy aromatický medvědí česnek. Využijeme ho ve studené i teplé kuchyni, skvělý je například při přípravě této rychlé chuťovky. Medvědí…
Rychle připravená sýrová polévka, zasypaná zdravou hrstí medvědího česneku. K osmažené jíšce, stačí přidat pár dalších ingrediencí a výbornou polévku máte do deseti…
Spojení jemného italského sýra a výrazné slovenské brynzy nám dá základ na skvělou pomazánku. Chutě se snoubí spolu s drobně nasekaným medvědím česnekem, který doplní…
Se syrečky je to tak, že je buď milujeme nebo nesnášíme. Pokud patříte do první skupiny, zkuste jarní variantu pomazánky ochucenou medvědím česnekem. Myslím, že i…
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. Do těsta přidáme zelené bylinky, díky kterým bude pěkně vonět. Chléb upečeme ve formě na…
Se syrečky je to tak, že je buď milujeme nebo nesnášíme. Pokud patříte do první skupiny, zkuste jarní variantu pomazánky ochucenou medvědím česnekem. Myslím, že i…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Jak využít zbylé husí sádlo a kosti z pečínky? Ze sádla bude skvělá pomazánka, z kostí parádní vývar
Byliny v kuchyni: Kopr vynikne nejen ve smetanové omáčce. Kde ještě jej můžete využít?
10 nejoblíbenějších jídel pro léto 2022: Kynuté borůvkové knedlíky, grilovaná kuřecí křidýlka i cuketové placičky milují skoro všichni