Letní topinka
Recept ještě nebyl hodnocenVyloupaný česnek zalijeme olejem tak, aby byl potopený. Dusíme na nejmenším plameni pomalu do změknutí.Když je česnek měkký, větší část oleje slijeme a uchováme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyloupaný česnek zalijeme olejem tak, aby byl potopený. Dusíme na nejmenším plameni pomalu do změknutí.Když je česnek měkký, větší část oleje slijeme a uchováme k…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Poté na pánev přidáme nakrájenou zelenou papriku a šunku a mírně osmažíme. Nakonec přidáme rozmixovaná…
Všechny suroviny na marinádu smícháme, mimo cibule. Do marinády vložíme stehna a vmasírujeme do nich marinádu. Přes noc necháme odležet v lednici.Druhý den nakrájíme…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli najemno, papriky na proužky a cuketu na kostičky.Na olivovém oleji osmažíme cibuli do sklovata, přidáme kuřecí maso a opečeme.…
Zralá avokáda rozpůlíme, vypeckujeme. Vydlabeme do větší misky dužinu a vidličkou důkladně rozmačkáme (nebo rozmělníme ručním mixérem).Rajčátka rozpůlíme a nakrájíme na…
Na másle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a pórek.Přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a cca 15 minut vaříme do změknutí…
Vajce vidličkou rozšľaháme s korením, chilli, kari a soľou.Vaječnou zmesou potrieme kocky filé z oboch strán a necháme asi 4 hodiny v chladničke odstáť.Na oleji smažíme…
V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl a pepř na chuť.Nakrájíme jarní cibulku nadrobno, stejně tak špenátové listy.Avokádo rozkrojíme a opatrně vyjmeme pecku.…
Očištěné a na kousky nakrájené maso dáme do misky, přidáme lžíci světlé omáčky, škrob a dobře promícháme. Necháme stranou a zatím namočíme houby do teplé vody.Nasekáme…
Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě…
Hledáte využití pro přebytek jablek? Pokud připravíte pochoutku pocházející z indické kuchyně, jablečné čatní, určitě nešlápnete vedle. Získáte tak skvělý doplněk ke…
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.Přisypeme…
Slepičí maso se výborně hodí na masové saláty. Budete překvapení, jak výborné je v kombinaci s houbami, sladkou kukuřicí a ananasem. Slepice je na tento salát vhodnější…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Cuketa je jedním ze zeleninových druhů, které mají v létě bohatou úrodu. A tak ji dokážeme zakomponovat všude. Klasikou mezi recepty s cuketou jsou však cuketové placky,…
Pokud máte rádi pikantní chutě, určitě vyzkoušejte tento recept. Dokonale křehké kuřecí kousky marinované ve výborné, chuťově vyvážené, sladko-pálivé marinádě stačí pár…
Udelame si hustou besamelovou omacku (na masle osmahnout hladkou mouku, zalit mlekem).Omacku okorenime oblibenym korenim a vmichame proplachnute a okapane bile fazole. …
K dobré náladě patří i lákavé ďobání z hostitelem nachystaných talířů. Nemusíte kupovat obligátní chipsy, pokud věnujete čas přípravě kořeněných bramborových spirálek.…
Tyto chutné jednohubky naaranžujeme do tvaru malých plachetnic, díky tomu zaujmou nejen chutí, ale i vzhledem. Připravíme je z rohlíku, tvarohové pomazánky a tvrdého…
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…
Bůček nakrájíme na plátky cca 5 mm široké.Do vhodné nádoby dáme sójovou omáčku, Ramu Cremefine, prolisovaný česnek a koření.Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami