Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenZ chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, ulomíme špičky a stonky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho špičky, necháme velmi krátce povařit - cca 1 minutu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, ulomíme špičky a stonky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho špičky, necháme velmi krátce povařit - cca 1 minutu,…
Špargľu očistíme, v dolnej tretine ju zľahka ohneme, čím sa zlomí a oddelí sa tak spodná drevnatá časť. Stonky špargle zviažeme potravinárskym povrázkom a dáme variť do…
U chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, bílý oloupeme, zelený nemusíme. Zbylou zeleninu také očistíme, omyjeme. Pokud je vodnice čerstvá s tenkou slupkou, loupat ji také…
Nejdříve si připravíme horký zeleninový vývar, ať čerstvý, mražený nebo z kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Rýži krátce opláchneme, ale nepropíráme…
Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se. Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba…
Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme…
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam…
Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.Do nádoby sekáčku vložíme chřest, sýr, hrst mandlí a rozmixujeme. Ochutíme solí,…
Nakrájenou cibuli a řapíky necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme opranou rýži, promícháme, aby se všechna obalila směsí a zalijeme vínem. Necháme alkohol…
Chřest nakrájejte na zhruba centimetrové špalíčky (dřevnaté konce odstraňte), česnek a cibulku na drobno. V hrnci na dně rozpalte malé množství oleje, na kterém…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Vyndáme z vody, vychladíme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku.Maso nakrájíme na…
Lososa pokapejte limetovou šťávou a nechte odstát. Do hmoždíře vložte lístky estragonu, nakrájený česnek, špetku soli, limetovou šťávu a pár kapek olivového oleje.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Pečený květák pětkrát jinak: Dejte si ho smetanový, po indicku nebo se slaninou!
Unikátní český sýr Blaťácké zlato: Připravte si jej třeba jako smažák s hořčičným dipem!
Jak na nejlepší chleba ve vajíčku? Strouhaný sýr a bylinky z něj udělají luxusní jídlo, zdravější bude připravený v troubě