Marocký mandlový závin - M´hencha
Recept ještě nebyl hodnocenV robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky. Troubu rozehřejeme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky. Troubu rozehřejeme na…
Dno dortu: Piškoty rozdrtíme nebo rozsekáme v mixeru, smícháme s měkkým (nebo rozpuštěným) máslem a natlačíme na dno a případně i stěny dortové formy (23 cm), vyložené…
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme nastrouhanou Margotku a mleté ořechy, nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků. Dno formy na dort o průměru 20cm vyložíme pečicím papírem,…
Dáme si předehřát troubu na 170 °C, pečeme bez horkovzduchu. Nebo s horkovzduchem na 160 °C. Máslo si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme skořici, hřebíček a kůru,…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Perníkovou směs dáme do mísy, přidáme podle návodu vodu a olej, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Z pudinkového prášku, písk. cukru a mléka uvaříme hustý…
Nejprve uděláme těsto. Do mísy dáme cukr, 2 žloutky přidáme jedno celé vejce, máslo a špetku soli. Trochu promícháme (základní kašička), přidáme mouku, zamícháme,…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Tradiční beránek nesmí o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Možností, jak ho ozdobit, je spousta. Vyzkoušejte variantu s pečeným bílkovým sněhem, beránek pak…
Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, přimícháme mouku smíchanou se solamylem, práškem do pečiva a nastrouhanou pomerančovou kůrou.Do těsta zapracujeme vlažné mléko,…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Nejprve musíme připravit želatinu na polití, protože to trvá, než začne želírovat. Kompot scedíme a dolijeme vodou na 250 ml, vsypeme želatinu a cukr a necháme 5 minut…
Nejprve musíme připravit želatinu na polití, protože to trvá, než začne želírovat. Kompot scedíme a dolijeme vodou na 250 ml, vsypeme želatinu a cukr a necháme 5 minut…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na plech (já měla 27x37cm), dlaní a prsty ho rovnoměrně roztlačíme na plechu a uděláme mu vysoké okraje (asi 2 cm…
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a postupně po lžíci přidáváme horkou vodu. Vše vyšleháme do pěny. Do žloutkové směsi vmícháme mouku, prášek do…
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a postupně po lžíci přidáváme horkou vodu. Vše vyšleháme do pěny. Do žloutkové směsi vmícháme mouku, prášek do…
Utřeme tuk, pískový i vanilkový cukr, vejce a 4 lžíce mléka. Přimícháme po částech mouku a prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Polovinu ho vložíme do vymazané a…
- houby (nejlepší je směs hřibovitých) očistit, nakrájet nadrobno (cca 1x1cm), krátce povařit (2-3min.), propláchnout - cibuli a papriku nakrájet nadrobno -…
Korpus upečeme podle návodu viz poznámka. Krém: Mouku rozmícháme v mléku, svaříme za stálého míchání do husté kaše a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Nejlepší čokoládové dezerty na léto: Z luxusního fondantu i krémové zmrzliny roztajete
Pět pokrmů, které tu byly už před mnoha staletími: Humus z rozmačkané cizrny jedli staří Egypťané, popcorn indiáni
Římané věřili, že přináší štěstí: Celer je přírodní afrodisiakum plné vitamínů