Dvoubarevné linecké aneb okatá paráda
Recept ještě nebyl hodnocenNa lineckém těstu prý už není co vylepšovat, ale opak je pravda. Zapracujte do něj trochu sladké smetany a dočkáte se zajímavého efektu: Při pečení podle našeho receptu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na lineckém těstu prý už není co vylepšovat, ale opak je pravda. Zapracujte do něj trochu sladké smetany a dočkáte se zajímavého efektu: Při pečení podle našeho receptu…
Z mouky, cukru, kakaa, skořice, vajíčka a másla vypracujeme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice. Pak kousky těsta natlačíme do formiček a pečeme při 200°C…
Uvařené žloutky nastrouháme a utřeme je s cukrem a máslem do pěny. Vmícháme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet v lednici. Potom těsto rozválíme…
Měkkou Heru uhněteme s moukou, kypř. práškem, cukrem a žloutky na jemné těsto. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto buď rozválíme, nebo rukama roztlačíme pole…
Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu. Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Mouku prosejeme s práškem a cukrem. Přidáme pom. máslo, žloutky, mléko a šťávu i kůru z citronu. Vypracujeme těsto a necháme ho 30min. odležet. Vyválíme plát silný 3mm a…
Cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Čokoládu rozpustíme ve smetaně a po vychladnutí přidáme k cuketě. Dále přidáme vejce, cukr, olej a promícháme. Pak přisypeme mouku,…
Všetky prísady na cesto dobre vymiesime. Cesto vyvaľkáme na 5 mm hrúbku a vykrajujeme vykrajovačkou zvončeky. Uložíme na plech a upečieme doružova.Na plnku zmiešame…
Maslo vyšľaháme s cukrom a vajciami do peny.Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa potreby 4-5 lyžíc mlieka. Dobre vymiešame. Cesto nemá byť riedke, len dobre…
Heru a cukr , vanilkový cukr ,rumovou příchuť a žloutky vyšleháme ,přidáme rozpuštěnou čokoládu ,220 g kaštanového pyré .Prošleháme a přidáme odváženou mouku. Už…
Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh.…
Z výše uvedených surovin, mimo rybízového džemu, v robotu zpracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout a poté ho vyválíme na pečícím papíru na velký plech. Po…
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.Podlijeme bílým vínem ve…
Mouku, moučkový cukr, žloutek, máslo a pomerančovou šťávu zpracujeme na těsto. Dáme ho na 30 minut odležet do lednice. Pak vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3…
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr a mleté mandle. Přidáme našlehané žloutky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec přidáme STUDENÉ máslo a…
Upečeme tmavé těsto. Necháme trochu vychladnout a pak potřeme rybízovou marmeládou, naneseme náplň jogurtovou, pak položíme světlé těsto /tmavé těsto můžete udělat i…
V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl…
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vejce a opět šleháme a ještě dáme kávu, džem, nakonec mouku se sodou a mléko, promícháme. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a dáme…
Smícháme suroviny na rozkvas, vložíme do sklenice a necháme v teple ztrojnásobit objem.Celý rozkvas vložíme do robota a zalijeme vlažným mlékem (mléko nesmí být horké,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Retro cukroví: Sandokanovy oči ze tří vrstev, domácí čokoláda ve formičkách nebo falešné Ferrero Rocher přijdou k chuti i dnes
Pažitka je výborná v tvarohové pomazánce, ale skvěle dochutí i bylinkové máslo
Skotská vejce jsou podobně tajemná jako lochnesská příšera. Víte, jak je správně udělat?