Výborný těstovinový salát s rajčaty a mozzarelou
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Po uvaření je propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme mozzarelu, rajčátka a dáme do mísy.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Po uvaření je propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme mozzarelu, rajčátka a dáme do mísy.…
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).Maso poté vyjmeme z…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme drobně nakrájenou cibuli a zprudka opečeme plátky masa. Osolíme je, opepříme a každý silně potřeme hrubozrnnou hořčicí…
Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.Slaninu vyskládáme na prkénko vedle…
Nejdříve si připravíme marinádu. Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami. Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím…
Plát hovězího pupku odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme velmi silnou francouzskou hrubozrnnou hořčicí. Potřený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, pevně…
Maso dejte do mísy, přidejte nastrouhanou mrkev a jemně nastrouhanou kapustu, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Já s oblibou používám sekací nástavec na tyčový mixér a…
U marinády na žebírka není nutné experimentovat. Skvělá kombinace je z hořčičného základu, česneku, koření, medu a piva. Během marinování si maso natáhne výrazné chutě a…
Klasika, ale třeba přijde k chuti. Šunku nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Žampiony přepůlíme,nakrájíme na plátky.Rozehřejeme máslo a orestujeme…
Sardinky necháme odkapat, nakrájíme nadrobno a dáme do hlubší misky. Přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku, nadrobno nakrájenou cibulku, sůl a obě hořčice.…
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Mleté maso, vejce, sůl a pepř pořádně promícháme, vytvoříme kuličky o průměru 3-4cm a dáme smažit na hlubší pánev s trochou oleje. Jakmile jsou ze všech stran dozlata…
Česnek s cibulí očistíme, česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na jemné kostičky.Maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme hořčicí.Do pekáčku dáme orestovat…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, promícháme s hořčicí, kořením, solí, pepřem a lžící oleje a dáme odležet do lednice (já nechala přes noc). Na pánvi rozpálíme…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
1. Panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na céčka, žampiony na plátky, česnek prolisujeme, bylinky nasekáme najemno. 2. V…
Panenku rozkrojíme na plát, jemně naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Plátky masa potřeme česnekem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme plátky masa. Opečeme z obou stran, lehce podlijeme vodou (nesmí plavat, spíše podléváme) a…
Hořčici, rozetřený česnek, tymián a lžíci oleje smícháme na kašičku, nasolený opepřený roštěnec obalíme ve směsi s hořčicí a necháme nejméně 1 hodinu uležet.Rozpálíme na…
Játra očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Rozehřejeme trochu oleje a játra zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, cca dvě minutky opékáme a…
Rybí filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Hladkou mouku smícháme s pepřem a trochou papriky.Osolené filé obalíme ve směsi mouky s kořením a…
Avokádo podélně rozpulte až k pecce a kroucením proti sobě od sebe oddělte obě poloviny.Vyndejte pecku a pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Vidličkou ji v misce rozmačkejte…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka cca 15-20 min. Mezitím vlijeme mléko do hrnce, osolíme, opepříme a vložíme rybu a na mírném plameni vaříme 5-10 minut. Potom…
Krůtí srdíčka si očistíme, odkrájíme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme srdíčka, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Co se jedlo na Moravě v době příchodu Cyrila a Metoděje? Hospodyňky připravovaly kaše z luštěnin a chleba „solily“ popelem
Velká houbová mapa 2023: Kde v září rostou hříbky, kde bedly a kam vyrazit na zdravé kozáky a křemenáče
Cukrářka Iveta Fabešová se vrací na scénu: Ve Werichově vile peče i popcornové zákusky a vydává sváteční kuchařku plnou cukroví