Zelný "vlašák"
Recept ještě nebyl hodnocenVlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte…
Do hrnce nalijeme scezený a části tuku zbavený masový vývar.Do vřícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek…
Maso obrané z uvařených uzených žeber nakrájíme na drobno.Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme zeleninu, krátce jí orestujeme a…
Všechno nakrájíme na kostičky, dáme do uzavíratelné nádoby, podle chuti osolíme, okořeníme a necháme alespoň týden naložené. Podáváme s rohlíkem.
Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime. Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé …
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chilli a kečup. Znovu promícháme a podlijeme…
Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme, potom nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli drobně nasekáme, očištěné houby nakrájíme na plátky. Vše osolíme, okořeníme…
Uvaříme bramboru, oloupeme a necháme vychladit. Nakrájíme na nudličky bramboru, salám, okurku, vařenou mrkev a celer. Majonézu rozmícháme s hořčicí, octem, solí…
Panenku nakrájíme na 2 cm plátky, lehce dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji zprudka opečeme z obou stran dorůžova, maso vyjmeme na talíř a přiklopíme…
Nejdříve uděláme majonézu. Do vyšší úzké nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno. Zapneme a pomalým tahem zvedáme, a opět zpátky dolů. Pár krát…
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Tofu překrojíme na dva trojúhelníky a každý překrojíme v půlce, budeme mít 4 kousky. Mouku rozkvedláme v mléce, přidáme vejce, libeček a sůl. Těstíčko našleháme a tofu…
Vřetena uvaříme dle návodu. Mezitím si dáme pekáček na sporák a rozehřejeme v něm 2 lžíce sádla a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí přidáme párky, salám,…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme. Maso…
Bramborový salát není nikdy jen jeden. Každá rodina dá svůj vlastní krk na to, že ten jejich je nejlepší. A není se čemu divit, že s láskou a nostalgií připravují…
Prsíčka nakrájíme na nudličky, cibulku nakrájíme na proužky, na oleji osmahneme cibulku, přidáme kuřecí nudličky osolené a smíchané s kari a dozlatova osmažíme, přidáme…
Černou rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu. Moje se vařila v 1¾ násobku vody asi 35 minut. Mezitím si oloupeme batát a nakrájíme ho na kousky. Batát poté…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky, přidáme překrájenou…
Mrkev oloupeme, přepůlíme a dáme vařit. Zavináče rozbalíme, cibuli zevnitř překrájíme na drobno, rybu na menší kostky. Dáme do mísy, přidáme zcezený hrášek, majonézu a…
Cibuli pokrájet na jemno, hodit na rozpálený olej a k tomu majoránku, aby v oleji pustila co nejvíc aroma.Přecedit hrášek, ale nálev ponechat. Na sklovatou cibuli dát…
Maso pokrájíme na kostičky a obalíme v kmínu. Na troše oleje opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vody, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a dusíme. Než je maso…
Zelí nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou šunku, cibulky nadrobno nasekané i s natí a scezený hrášek.Majonézu smícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem, octem a…
Na oleji osmahneme bílé části cibulky, krájené maso a papriku, osolíme, opepříme a krátce orestujeme.Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme protlak, chilli a povaříme…
Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Zdravá strava nemusí být drahá! 3 levné recepty, se kterými zhubnete i ušetříte
Jak připravit dokonalou holandskou omáčku? Fantastickou chuť a sametově hebkou konzistenci zaručí správné šlehání másla
Vánoční rekordy: Největší šálek horké čokolády obsahoval 4500 litrů sladkého nápoje a padlo na něj 600 kg čokolády