Čokoládovo-mátové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenJablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje…
Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší…
1) Smícháme majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr, sůl a pepř. 2) Do mísy dáme nastrouhané surimi, jablko, zelí, papriku a mrkev. 3) Smícháme dohromady a chvíli…
Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na půlměsíčky. Cibulku nakrájíme nadrobno.Stehna s kůží z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme, poté do většího…
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou slaninu, cibuli a mírně orestujeme. Zelí propláchneme, necháme okapat, vložíme do pekáčku a promícháme s připravenou směsí…
Jelítka nakrájíme na silnější kolečka, jablko na kostičky.V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jelítek na něm zprudka opečeme. Krátce před koncem přidáme nakrájené jablko…
Ledová čokoládová terina: Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích. Začneme hořkou čokoládou a nalejeme…
Grepový , brusinkový džus, vodu, šťávu z citronu a ovoce (Citron, jablka, pomeranče) a koření povaříme.Když směs přijde k varu, odstavíme a přidáme alkohol ( já do…
Vejce, cukr, olej a zakysanou smetanu vyšleháme a přidáme likér. Vmícháme mouku se sodou. Těsto nalijeme do formy.Švestky nakrájíme na osminky a do těsta vkládáme…
Brambory uvaříme do měkka, vejce na tvrdo.Brambory necháme zchladnout a posléze nakrájíme na kostičky. Pokud máme nové brambory, tak je ani nemusíme loupat, ale jinak…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Retro okénko: Sýrové rolády bývaly kdysi hitem všech oslav. Ale oblíbené jsou stále a takhle snadno se připravují
Kouzlo poctivého vývaru: Chce to vhodné maso i kosti, málo mrkve a nešidit dobu přípravy
Vejmrda neboli jablečný křen se na podzim skvěle hodí: Dva způsoby, jak připravit tradiční české jídlo