Jednoduchá koprová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci uděláme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit. Potom ochutíme octem, solí a cukrem dle chuti a přilejeme dle konzistence mléko. Znovu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci uděláme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit. Potom ochutíme octem, solí a cukrem dle chuti a přilejeme dle konzistence mléko. Znovu…
Zelí, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou, kterou jsme ochutili octem a solí. Promícháme, scedíme a necháme vychladnout. Z vývaru, octa,…
Velmi chutný pokrm začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou. Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k…
Z rozváleného těsta vykrájíme hvězdičky, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220-250°C dorůžova. Žervé rozmícháme do hladkého krému, můžeme…
Filet stáhneme z kůže a odstraníme tučné části a případné kosti. Snažíme se nakrájet co nejtenčí plátky. Lépe to jde z hodně ztuhlého kousku. Rozložíme na talíř.…
Vydatná houbová polévka zahuštěná kysanou smetanou vám společně s pečivem nahradí oběd nebo večeři. Houby mají vysoký obsah vlákniny, proto člověka nasytí na delší dobu.…
Uhorky nakrájame na kolieska,pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,osolíme,okoreníme,zalejeme octom,do ktorého sme pridali nasekaný kopor a podľa chuti osladíme.
Kapii nakrájíme na malé kostičky, okurky také nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, nasekaný kopr a ostatní ingredience. Promícháme, dochutíme podle své chuti a dáme…
Baklažány si vydlabeme tak, aby nám ostal, čo najtenší obal z nich. Spravíme si mahshi nasledovne: 1. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca 2.…
Květák rozebereme na růžičky, brambory a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s kořením dosklovata.Přidáme brambory, květák a minutku…
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto. Dále už vše dle vlastní chuti a fantazie, protože…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Tato výborná polévka krásně voní po výrazném kopru. Připravit ji je velmi snadné a stačí nám k tomu jen pár surovin. K dochucení použijeme trochu kmínu. Podáváme ji s…
Připravíme větší a vyšší pánev. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme obě nakrájené papriky a chvíli restujeme. Zalijeme asi 600 ml vývaru…
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme rybu, osolíme ji a krátce orestujeme. Přidáme smetanu a společně…
Postup: Zelí omyjeme, překrojíme napůl a ještě na čtvrtiny. Vykrojíme košťál a ostrým nožem nakrouháme na tenoučké nudličky. Cibuli rozkrájíme na tenké proužky. Oboje…
Filé z lososa i s kůží opláchneme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou .V misce rozmícháme 40 g soli, 40 g cukru a 10 g čerstvého kopru nakrájeného nadrobno.Do plastové…
Uvaříte/upečete/koupíte vařenou řepuUvaříte 2 vajíčka natvrdo.Červenou řepu nastrouháte na jemno, ostatní zeleninu (okurku, kyselé okurky, ředkvičky) nahrubo a vše…
Drobně nakrájenou šalotku orestujeme na másle. Přidáme mouku, chvíli mícháme a zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu a přidáme brambory nakrájené na kostky a…
Očištěný a opláchnutý salát osušíme a natrháme na menší kousky,Přidáme na tenká kolečka nakrájené bílé části pórku, zalijeme smetanou rozšlehanou s olejem, solí,…
Smetanová omáčka ze zeleniny a vývaru. Její výhodou je, že se hodí k různým přílohám a tak si každý může vybrat podle chuti, jestli si jí dá s knedlíkem, vejcem,…
Rapikaty celer omyjeme, dle potreby oloupeme, nakrajime na drobno a spolu s nadrobno pokrajenym porkem orestujeme na trosce masla. Zalijeme vyvarem, pridame na…
Lososa a lučinu rozmixujeme dohladka. Zředíme smetanou a dochutíme koprem a pepřem. Cuketu si škrabkou nařežeme na plátky a stočíme. Naplníme pěnou a dozdobíme. Necháme…
V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15