Krůtí placky se sezamem
Recept ještě nebyl hodnocenMleté krůtí maso dáme do misky a smícháme s najemno nasekanou petrželovou natí, rozetřeným stroužkem česneku, bílým pepře, a solí. Vše dobře promícháme a necháme chvilku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté krůtí maso dáme do misky a smícháme s najemno nasekanou petrželovou natí, rozetřeným stroužkem česneku, bílým pepře, a solí. Vše dobře promícháme a necháme chvilku…
Nejdříve smícháme maso s cibulí, kořením a slaninou na kostičky. Po promíchání uděláme šišku a necháme odpočinout. Mezitím na oleji rozpustíme slaninu, přidáme…
Smícháme mleté maso se solí, pepřem, cibulí a jedním vajíčkem. U poloviny rajčat seřízneme vršky, vydlabeme naplníme směsí masa a dáme do pekáčku na trohu oleje a…
Kotlety prořízneme, aby vznikla kapsa, naklepeme, vymažeme pastou Wasabi, osolíme a opepříme. Do mletého krůtího masa dáme vejce, koření(dala jsem čubricu a Drakulovu…
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi krom oleje a vytvarujeme 4 stejné burgery, zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici odpočinout cca 20min. Poté…
Dýni očistíme a vydlabeme semínka. Půlku dýně nakrájíme na silnější plátky a druhou půlku nastrouháme na hrubém struhadle. Ve větší míse smícháme mleté maso,…
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a dáme na něj maso. Za průběžného obracení restujeme několik minut.Pórek nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a obojí přidáme k…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Šunku, sýr a cibulku nakrájíme na drobno. Česnek namačkáme. Zamícháme do masa.Do směsi přidáme med a kečup (já používám pálivý).…
Do misky dáme nadrobno nakrájené rohlíky a zalijeme trochou mléka, necháme vsáknout. Přidáme maso, koření, vajíčko, nadrobno nasekanou cibuli, scezené houby.Vše…
Maso smícháme v míse s najemno nasekanou cibulí, strouhankou, prošlehaným bílkem, brusinkami, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou šalvějí.Vytvarujeme čtyři burgery, dáme…
V misce promícháme umleté krůtí ( kuřecí ) maso, přidáme nasekané bylinky, nasekané šalotky, solamyl, sůl, pepř, sojovou omáčku, worcester a strouhanku. Vše dobře…
1/Maso mleté - /hovězí nebo vepřové/promícháme s 2 vejci, strouhankou, cibulkou, česnekem, harisou,kořením a mexickou zeleninkou. Vypracujeme si hmotu, kterou si…
Nejdříve si uvaříme sojové nudličky podle návodu/10-15 minut/. Při vaření k nim ještě přidáme zeleninový bujón, bylinky a trochu sojové omáčky. Vedle v kastrůlku si…
Nejprve si připravíme masovou směs. Maso smícháme se solí a s pepřem, přidáme tymián a prolisovaný česnek, vejce, promícháme. Papriky rozpůlíme a naplníme je masovou…
Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, mrkev, pórek, kapii, řapíkatý celer a maso – to do šeda. Poté podlijeme vývarem…
Brokolici bez košťálu poduste v páře, brambory uvařte oloupané v osolené vodě s kmínem.Po uvaření vyšťouchejte brambory a brokolici, lehce tyčovým mixérem rozmixujte a…
Tymiánové lístečky zdrhneme ze stopky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme všechny ingredience kromě soli a důkladně promícháme (přidáme více strouhanky…
Cibulky a pórek nakrájíme našikmo, žampiony na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, kari pastu a promícháme. Necháme maso zatáhnout. Přidáme čočku,…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plátky lilku lehce potřeme olivovým olejem, trošku posolíme a posypeme tymiánem. V troubě pečeme asi 7-10 minut, aby změkl a dal se ohýbat…
Tradiční hamburger v netradičním pojetí. Už samotný masový základ je z krůtího masa. K tomu skvěle sekundují balkánská omáčka ajvar, olivy a typicky slaný balkánský sýr.…
Kapustové listy vložíme do vařící vody a asi 4 minuty necháme povařit. Pak je ihned zchladíme studenou vodou. Tvrdé konce listů buď odřízneme nebo naklepeme paličkou…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Krušovické vepřové plátky se opékají na sádle a podlévají pivem, jsou neuvěřitelně šťavnaté a díky chilli papričce i lehce pikantní
Historie vánočních tradic: Víte, že kapra v trojobalu na Štědrý večer jíme teprve sedmdesát let?
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce