Vepřová plec, pečená v pikantní marinádě s hráškem a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme paprikovou pastu, ostřejší hořčici a rozmačkaná sušená rajčata i s olejem. Touto směsí potřeme vepřovou plec a dáme na noc do chladu. Do pekáčku vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme paprikovou pastu, ostřejší hořčici a rozmačkaná sušená rajčata i s olejem. Touto směsí potřeme vepřovou plec a dáme na noc do chladu. Do pekáčku vložíme…
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít…
Podzimní čas s sebou nese chutě lesa, zvěřiny a lesních plodů. Nevadí pokud nemáte zrovna v rodině nimroda, i z hovězího masa lze připravit úžasné jídlo s akcentem…
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a ty následně na nudličky. Maso osolíme a dáme do misky, ve které jej smícháme s dávkou koření „Pantátův špek“ a necháme v chladu…
Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nezchladl moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit…
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Saláty pokrájíme nebo natrháme, jak je kdo zvyklý.Fenykl a řapíky celeru nakrájíme na tenké proužky a cibulku na kolečka.Vše promícháme a můžeme přidát cherry rajčátka…
Šťavnaté plátky krkovičky jsou doměkka dušené v zeleninové omáčce, výrazně dochucené sladkou i uzenou paprikou. Sytý hlavní chod, který skvěle chutná nejlépe s knedlíkem…
Pokrm inspirovaný mexickou kuchyní. To jsou tyto chilli fazole s cizrnou a klobásou. Jde o velmi snadný a rychlý pokrm, kdy ze suroviny vytvoříme hustou pikantní omáčku…
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. V hlubší nádobě zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku. Přidáme orestovat…
Kuřecí špalíky očistíme, vykostíme a osušíme papírovou utěrkou. Kosti (měla jsem 6 ks) dáme vařit na vývar k podlévání (je lepší než čistá voda). Z každého špalíku…
V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, chvíli zasmažíme a zalijeme vývarem. Prošleháme, přidáme kmín a necháme provařit cca 20 minut. Dochutíme paprikovou pastou,…
Dokřupava osmažené kousky dobře ochuceného kapřího masa přilákají pozornost všech milovníků dobré ryby. Pokud máte kapra z dobrého zdroje a pečlivě ho připravíte,…
V hluboké pánvi na sádle osmahneme cibuli dohněda. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a necháme maso za stálého míchání zatáhnout. Přidáme česnek, obě pasty,…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Obsah sáčku na pizzu v prášku smícháme s vodou podle návodu na obalu a uhněteme tuhé pružné těsto. Na válu lehce posypaném hladkou moukou je vyválíme na plát asi 3mm…
Palce ponecháme vcelku ( 8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto…
Maso očistíme a nakrájené na větší kostky dáme do uzavíratelné misky. Přidáme argentinské koření, olej, důkladně promícháme a uzavřené uchováme 30-60 minut v chladu.Do…
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě…
Pomazánková másla vyklopíme do misky. Oloupané cibule nakrájíme na drobno a přidáme paprikovou pastu.Vše pečlivě zamícháme, osolíme dle chuti a podáváme s běžným pečivem…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý rozetřeme jednu lžičku dijonské hořčice. Rozdělíme na ně plátky salámu, zavineme, osolíme a opepříme i z vnější…
Cibuli pokrájejte na drobno a na cedníku spařte vařící vodou (dělám to tak do všech pomazánek i do bramborového salátu, cibule má jemnější chuť a není tak čpavá).…
Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, podusíme doměkka, přidáme kmín. Nesolíme. Přidáme jidášovo ucho nakrájené na proužky…
Cibulku pokrájíme na kostičky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Krkovičku kuchyňsky upravíme. Na krajích nařízneme, aby se maso nekroutilo, opepříme, potřeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami