Lilkové rolky plněné kuskusem na salátku
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na tenké podélné plátky. Mátu nakrájíme nadrobno.Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme vsáknout. Vmícháme mátu.Plátky lilku orestujeme na pánvi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na tenké podélné plátky. Mátu nakrájíme nadrobno.Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme vsáknout. Vmícháme mátu.Plátky lilku orestujeme na pánvi…
Do kastrůlku dáme kuskus, zalijeme mlékem, přidáme cukr, špetku soli, máslo, rozinky máčené v rumu i se zbytkem rumu, který se nevsákl do rozinek.Za stálého míchání…
Tento punč je taková dobrota, že se budeme chtít vyhýbat chřipce již od začátku podzimu! Štiplavá chuť zázvoru je zde tlumena pomerančem a teplé víno s rumem dokáže…
Tento výborný dezert připravíme z jemného krému, který vyšleháme z tvarohu a smetany a dochutíme citronovou šťávou a kousky banánu. Krém doplníme plátky pomeranče a…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří nemusí takové suché a cukrované. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu placiček,…
Boží název pro tak roztomilé sušenky! Jednoduché na přípravu, nenáročné na suroviny a přesto si jich na talíři každý hned všimne. Pikantní marmeláda a pomerančová…
Sváteční menu nemusí být jen tradiční kachna, knedlík a zelí. Obměna v přípravě je sympatická v tom, že většinu příprav můžete podniknout i více dnů před plánovaným…
Studenou uvařenou rýži nasypeme do mísy a promícháme s drobně nakrájeným salátem a šunkou.Ochutíme citrónovou šťávou a spojíme trochou majonézy (jen lehce umažeme).…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplý, prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho 90 až 120 minut v chladu odpočívat.Pak těsto rozdělíme na dílky, naplníme měsíčky pomeranče a dobře zabalíme.…
Punč patří neodmyslitelně k zimnímu období. Sklenice nebo hrneček s voňavým aromatickým nápojem zrovna láká k ochutnání. Zachumlejte se do deky a vychutnejte si trochu…
Nejprve nakrouháme zelí, opatrně osolíme, aby zkřehlo a necháme chvilku odstát.Ananas a jeden pomeranč nakrájíme na malé kostičky.Mrkev a oloupané jablko nastrouháme na…
O Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát.Ořechy opražíme v…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijeme…
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Retro sýrová roláda: Stačí pár ingrediencí a známe fígl, jak ji snadno zabalit. Před podáváním jí prospěje pár hodin v ledničce
Holka u plotny radí: Mrkvánky s povidly podle receptu babičky Libušky jsou křehké a lze je péct na více způsobů
Co jsme jedli a pili u sledování Nemocnice na kraji města? K turecké kávě se podávaly jednohubky a frčely poháry s pudinkem