Parmský zapékaný lilek / baklažán
Recept ještě nebyl hodnocenBaklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky…
Najemno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme a zasypeme paprikou a chilli.Po cca 3 minutách přidáme mleté maso a opečeme.Nakonec nalijeme vývar a přidáme rajčata a…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a opečeme ji na pánvi s trochou oleje do křupava. Poté přidáme cibuli nakrájenou…
Krůtí prsa nakrájíme na kousky a cibuli na čtvrtky. Na oleji osmahneme kousky cibule až zesklovatí, poté ji vyndáme. Na pánvičku dáme bobkový list,hřebíček, pepř a…
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opékáme. Mezitím očistíme žampiony, vykroutíme nožičky a nadrobno pokrájené je…
Připravíme si masový vývar, do kterého vhodíme sojové kostky a vaříme 10 - 20 minut. Po uvaření scedíme, vývar zanecháme! A z kostek vymačkáme vodu. Dáme vařit…
Do hluboké pánve dáme rozehřát olej, vložíme drobně nasekanou cibuli a za občasného míchání usmažíme dozlata. Přidáme rajčata, cukr a při snížené teplotě vaříme cca 20…
Říká se, že Margherita je královnou všech pizz. Její příprava je velice jednoduchá. Kromě rajčatové omáčky a pizzového těsta stačí už jen mozzarella, parmezán, bazalka a…
V hrnci zpěníme na ghí cibuli s kořením.Přidáme loupaná rajčata s protlakem.Zalijeme hovězím vývarem a chvíli povaříme.Vybereme koření a rozmixujeme.Nakonec zjemníme…
Maso si nakrájíme buď na plátky, nebo jako já na kousky, lépe se mi s tím pracovalo. Osolíme, opepříme. Na olivovém oleji si osmažíme 2 cibule a přidáme kakrájené maso.…
Maso nakrájíme na menší kostky, žampióny na plátky a cibuli na drobno. Na hlubší pánev dáme olej, cibulku a kuřecí maso. Zasypeme červenou sladkou paprikou a restujeme…
Rozmražené makrely bez hlavy okyselíme citronem a osolíme. Pak je osušíme a opékáme z obou stran na oleji.Na jiné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata,…
Jednu cibuli nakrájíme na drobno, druhou na kolečka a ve vyšší pánvi necháme zesklovatět. Přidáme játra a prudce restujeme. Poté přidáme pórek, papriku a mrkev a dusíme…
Na pánvi wok rozpalte rýžový olej a opražte červenou cibuli a česnek po dobu 1 minuty. Přidejte sójovou omáčku a rajčata, a duste další 3 minuty. Přidejte cibuli,…
Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu.Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do…
Cukety oloupeme, nakrajime na plátky, osolíme a necháme 15 min. vypotit. Vodu slijeme a utěrkou cuketu vysušíme. Rozehřejeme trochu oleje na grilovací pánvi a plátky…
Těstoviny uvaříme a scedíme. Osmažíme cibuli na olivovém oleji. Poté necháme odkapat vodu z tuňáka, kterého tam přidáme a orestujeme.Až nám chytí barvu, tak přidáme…
Na slunečnicovém nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso. Osolíme, opepříme (nejlépe čerstvě pomletým…
Nasypte lilek a cuketu do cedníku a zasypte je 2 lžícemi soli, nechte ležet asi 30 minut, aby pustily šťávu.Ve středním hrnci rozpalte olivový olej, opečte na něm…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na pánev s zahřátým olejem. Přidáme očištěná játra a zasypeme kurkumou a libečkem. Orestujeme a ztlumíme na mírný oheň a dusíme pod…
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a společně smažíme lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme…
Čočku uvaříme a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme najemno, dáme na olej, přidáme 1-2 stroužky nasekaného česneku, nahrubo nastrouhanou mrkev a zarestujeme. Přidáme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme…
Plátky masa naklepeme (nejlépe pomocí potravin. folie). Lehce okořeníme a maličko potřeme hořčicí.Na potřenou stranu klademe kolečka salámu, zavineme do závitku a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Královské chutě: Vévoda Filip měl mlsný jazýček a občas i sám vařil. Takhle si připravoval snídani s žampiony
Dýňové škvarky snadno nahradí ty vepřové: Hodí se do salátů, polévek i pečiva. Navíc přijdou na pár korun
Retro dezert: Upečte si pařížské rohlíčky jako z cukrárny! Dokonalá kombinace krému a křupavého těsta vás nadchne!