Šípkový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenČervené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 875 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Před přípravou šípkové marmelády vás bude každý varovat, protože je pracná. Ovšem není to pravda, respektive záleží, jak velkou práci si dáte s očištěním šípků. V našem…
Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek a bubáků a vyklepeme vnitřek šípku (některé jsem vařila v celku, protože byly malé). Pro zjednodušení lze použít celé šípky bez čištění…
Převaříme vodu a necháme vychladnout. Šípky očistíme od lístků a nečistot, opláchneme a podrtíme (mně se osvědčil sáček na uzavírání a palička na maso, šípky jsem…
Jednotlivé druhy bylin nasbíráme a usušíme - nebo koupíme v dobré prodejně - a smícháme v uvedeném poměru.Čaj, připravený ze lžíce směsi, zalité šálkem horké vody a 15…
Krásně červené plody šípku jsou korunou podzimu, obsahují velké množství vitaminu C a další neméně důležité vitamíny a jsou právem řazeny k superpotravinám. Pokud je…
Šípky očistíme, odstraníme bubáky a stopky. Poté je rozmixujeme v trošce slivovice a přesypeme do čisté zavařovačky. Zalijeme zbytkem slivovice, přidáme skořici a slupku…
Omaáčka - vše dáme do kastrólu a povaříme cca 20 minut. Necháme zchladit a rozmixujeme noži dohladka. Odstavíme. Pečínka - rozpálíme sádlo a osmahneme cibuli dozlatova …
Šípkový čaj je velmi zdravý, osvěžující a chutný. Nic se nevyrovná domácímu čaji z kvalitních ručně sbíraných šípků. Posiluje imunitu a je účinný proti únavě. Je dobré…
Šípková omáčka podle Rettigové: Do kamenného nebo porcelánového hrnce dáme asi 2 dkg suš. šípků, neb 4-5 dkg šípkové marmelády, 3 lžíce vinného octa, 3 dl slabší…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Dokonalé vepřové na houbách: Jakou část masa do něj použít a čím směs ochutit, aby byl výsledek perfektní
Kristýna z Peče celá země má podporu doma: Manžel říkal, že jsem nejlepší, i když jsem místo donutů udělala zdrclé langoše