Lívanečky se zelím a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenZelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme trochu vychladnout a vešleháme máslo a tvaroh.Dno dortové formy vyložíme piškoty namočenými v kompotové…
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, sůl, pepř, kmín. Za stálého míchání maso opékáme, pak posypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo…
Uzenou krkovici uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme ji a nakrájíme na porce.Brambory oloupeme a omyjeme, nakrájíme na větší kusy, osolíme a opečeme s cibulí a kmínem na…
Piškoty rozdrtíme v robotu, zalijeme rozpuštěným máslem, pomerančovou šťávou a přidáme kakao. Propracujeme a rozložíme do dortové formy na pečící papír. Pruh pečícího…
Moučníky se zakysanou smetanou v těstě jsou velmi oblíbené a není divu. Právě díky zakysané smetaně je bábovka dokonale vláčná a ani druhý den se nedrobí. Kakaová část…
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín. Do hrnca dáme olej, pridáme pokrájanú údenú slaninu, roztopíme, pridáme kocky cibule, osmažíme. Stiahneme z ohňa, zasypeme mletou…
V hrnci smícháme zeleninový vývar s hořčicí a medem a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté přidáme kysanou smetanu a na…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě s kořením. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme hrášek a kysanou smetanu. Můžeme zjemnit kouskem…
Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou.Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou.Promícháme a podáváme s čerstvým…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Nivová pomazánka chutná snad každému. Postačí pár surovin a během chvíle máte hotovou skvělou pomazánku, která vynikne svojí slanou aromatickou chutí. Nejlepší je na…
Polévka z hlávkového salátu je rychlá a osvěžující. Salát v polévce můžete na závěr rozmixovat. Častěji se vaří na Slovensku a většinou představuje vzpomínku na dětství,…
Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do měkka, dle potřeby…
Mangold umyjeme, pokrájame, vrátane stoniek. Tak isto mladú cibuľu a stonkový zeler.Do smotany vmiešame pretlačený cesnak, menšiu hrsť pažítky, soľ, korenie a prelejeme…
Chutný moučník, který zvládnete připravit, i pokud jste úplní začátečníci. Vláčný makovec, provoněný jablky, je příjemně sladký a ze stolu zmizí rychlostí blesku a vám…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Jednoduchý piškot: Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny, opatrně přiléváme olej. Pak metlou zamícháme střídavě vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s…
Žloutky a 80 g cukru ušleháme do pěny a zašleháme vodu.Do bílků dáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj zašleháme 100 g cukru.Až bude sníh tuhý přidáme…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesijeme…
Toto výborné slané pohoštění si vaši hosté určitě oblíbí. Malé slané koláčky s klobásou a sýrem totiž chutnají skvěle. Můžete je také připravit jako malé šátečky…
Změklé máslo promícháme s cukrem, moukou a strouhaným tvarohem.3/4 takto vzniklé drobenky namačkáme rovnoměrně do dortové či koláčové formy, dáme vrstvu ovoce a…
Přidáno před 6 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Muzika: Staročeská vánoční dobrota ze sušeného ovoce skvěle chutná v kombinaci s vánočkou
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Retro okénko: Sifon, cibulák a umakart. Takhle vypadaly kuchyně v 80. letech