Nádivka ke krůtě
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek nakrájíme na drobné kostičky a rozpustíme.Nakrájíme rohlíky na kostky.Smícháme špek, rohlíky, mléko a žloutky.Z bílků ušleháme sníh.Jemně zamícháme směs do sněhu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek nakrájíme na drobné kostičky a rozpustíme.Nakrájíme rohlíky na kostky.Smícháme špek, rohlíky, mléko a žloutky.Z bílků ušleháme sníh.Jemně zamícháme směs do sněhu,…
Krůtí prso dobře osolíme, posypeme grilovacím kořením a muškátovým květem (množství podle chuti), poklademe plátky špeku, přidáme 10-15 kuliček jalovce, kousek másla.…
Králíka den předem prošpikujeme slaninou a špekem. Vytvoříme si marinádu - olej 10 lžic, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín nakrájená rajčata z konzervy, 1 dl černého…
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme…
Z králičích dílů, zeleniny a koření uvaříme klasický vývar. Měkké maso obereme od kosti a natrháme vidličkou. Uchováme v teple.Tři cibule nakrájíme na proužky, cuketu i…
Uvaříme si nudle podle návodu na obalu´. Mezitím na pánvičce s 2 lžícemi olivového oleje osmažíme cibulku na jemno a špek na kostičky (slaninu). Až se těstoviny…
Slepici dočistíme, opláchneme, nakrájíme na porce a maso protáhneme necelou polovinou špeku, osolíme a opepříme.. Na sádle osmažíme drobně pokrájený zbytek špeku, na…
Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře…
V hrnci necháme povolit pokrájený špek, přihodíme nakrájenou cibuli a smažíme dosklovita, až dohněda. Přihodíme kmín, zaprášíme moukou, krátce smažíme, zalijeme vodou a…
Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením dle našich zvyků a…
Porce kuřat prošpikujeme, nasolíme, posypeme tymiánem a vložíme do pekáče. Na každé stehno dáme plátek másla, okolo poklademe houby na plátky, nakrájenou cibuli a koření…
Maso pokrájíme na kostky a dáme do velké mísy, do které přidáme zbytek pokrájených surovin. Nakrájíme cibuli na měsíčky, buřty na kolečka, špek na kostky a rajčátka…
Prsa rozkrojíme na plát a opatrně naklepeme. Potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Na každý plát masa dáme klobásku, lístky šalvěje, klínek špeku, nakrájená sušená…
Králíka osolíme, prošpikujeme, pokmínujeme a dáme do pekáčku. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájený špek, sušené houby, cibuli, bobkový list, nové koření,…
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli, špek a špekáčky na kostičky a vše spolu orestujeme v papiňáku na trošce oleje. Přidáme rozdrobený masox, kečup, majolku, hořčici a…
Játra prošpikujeme a opečeme na másle, podlijeme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Poté je vyjmeme a naporcujeme.Z výpeku, hladké mouky a smetany uděláme krémovitou…
Cibuli nakrájíme na čtvrt, nebo půl kolečka, česnek na plátky, jablko na kousky, točený salám na kostičky, špek na drobné kostičky, (necháme 5 plátků na později).Vše…
Králíka rozporcujeme, řádně prošpikujeme, osolíme a pokmínujeme, klademe do pekáčku a přidáme uzený bůček.Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli, snítku…
Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření,…
Špek nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na půlměsíčky, česnek na plátky, pórek na kolečka a krkovici na kousky o velikosti 2 x 2 cm.Z brokolice oddělíme část růžiček…
Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. …
Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme.. Závitky potřeme hořčicí, posypeme uzenou paprikou. Na potřené hovězí maso poklademe kolečko…
Na kastrol dáme na kousky nakrájený špek nebo slaninu a necháme vyškvařit. Přilijeme 3 lžíce oleje a zpěníme cibulku. Na ní dáme orestovat očištěné a omyté fazolky,…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Odhalte tajemství popcornu: Kdy se svět zbláznil do křupavých kukuřičných pukanců?
Staročeskou specialitou byl kapr na černo. S kořenovou zeleninou a švestkami je přímo vynikající
Retro dezert: Upečte si pařížské rohlíčky jako z cukrárny! Dokonalá kombinace krému a křupavého těsta vás nadchne!