Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenJátra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka…
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme…
Připravte si králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech a vychutnejte si jejich bohatou a plnou chuť! Tento pokrm spojuje jemnost králičích jater s bohatou chutí…
Připravíme králičí maso. Králíka naporcujeme, odřízneme stehna a přední běhy, zbývající části naporcujeme podle potřeby.Kořenovou zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Kuřecí maso s paprikovo - smetanovou omáčkou je jídlo oblíbené u dětí i dospělých. Rychlá příprava předurčuje toto jídlo k vaření ve dnech, kdy času nezbývá a hlad…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, špek a cibuli na drobné kostičky.Do hluboké rozehřáté pánve dáme špek a opečeme, přidáme sádlo a zesklovatíme cibuli. Do…
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
Dobře vypracujeme těsto: Špek rozškvaříme, až zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené housky, nakrájené uzené, vejce, žloutky, trochu mléka, sůl a mouku. Uděláme menší…
Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo, zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Směs koření nameleme nebo podrtíme v hmoždíři a 1 lžičku dáme do čajítka…
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…
Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme. Přidáme mletou sladkou…
Na máslo a sádlo dáme pokrájenou zeleninu a cibuli na hrubo, přidáme koření vodu a necháme dusit. Kuře se nechá jen mírně zapéct přendá se do hlubšího pekáče nebo…
Hovězí kližka je velmi chutné maso. Při úpravách jí dopřejte čas aby vám svoje klady mohla dopřát. Recept, kdy je podušené maso na špeku s notnou dávkou pepře, je skvělá…
Zelí nakrájíme na čtverečky, celer a mrkev jak libo a uvaříme v osolené vodě. Na sádle osmahneme cibuli se špekem, v tom orestujeme na nudličky pokrájenou angl. slaninu…
Ze hřbetů vyloupneme válečky masa a osolíme. V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo, orestujeme a vložíme 4 válečky…
Při přípravě vepřové pečeně se občas stane, že je maso příliš suché. Díky delší přípravě v pomalém hrnci se toho ale nemusíte obávat. Šťavnaté maso s výbornou šťávou…
Osmahneme cibuli, jakmile se trochu zatáhne, přidáme nakrájený špek, poté osolené a opepřené maso (nesolíme tolik, protože špek je sám o sobě slaný). Až se zatáhne maso,…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na klínky, špek na kostky. Celer, brambor a petržel nastrouháme najemno.Opečeme špek,…
Sušené hříbky napěchujeme (dala jsem jich hodně) do hrnku o objemu 500 ml, zalijeme studenou vodou a necháme odstát (nechala jsem přes noc).Maso nakrájíme na sousta,…
Kysané zelí opláchneme a dáme do mísy.Přidáme koření a promícháme.Zvlášť uvaříme uzené kosti a obereme je.Na pekáč poklademe zelí, na drobno nakrájený špek, na proužky…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční rekordy: Největší šálek horké čokolády obsahoval 4500 litrů sladkého nápoje a padlo na něj 600 kg čokolády
Staročeské pražmo: Naklíčené obiloviny nám dodají dostatek energie a díky pražení na másle chutnají jako oříšky
Grilování v balkánském stylu: Pljeskavica bude neuvěřitelně šťavnatá díky jednoduchému triku s cibulí a trošce sodovky