Drobenkový borůvkový koláček
Recept ještě nebyl hodnocenUtřeme vejce s cukry do žlutého krému, postupně přidáváme tvaroh a stále třeme. Pomalu přidáváme mléko a mouku, nakonec zapracujeme droždí.Troubu předehřejeme na 180°C. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Utřeme vejce s cukry do žlutého krému, postupně přidáváme tvaroh a stále třeme. Pomalu přidáváme mléko a mouku, nakonec zapracujeme droždí.Troubu předehřejeme na 180°C. …
Tvaroh, máslo a tresku bez oleje pořádně promícháme. Přidáme pár kapek z limety, sůl a pepř. Podle konzistence přidáváme olej z tresky, ale pomazánka by měla být hustší…
Zapneme troubu na 180 °C, s roštem uprostřed a plech vyložíme pečícím papírem. V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme,…
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
1. Nejprve si zaděláme těsto. Všechny přísady na těsto smícháme na pomoučněném vále a důkladně propracujeme. Pozor! Těsto je opravdu velmi křehké a může se stát, že se…
Ve vodní lázni rozpustíme 50 g hořké čokolády a necháme ji zchladnout.Dotuha vyšleháme smetanu ke šlehání s 1 vanilkovým cukrem.V míse si ušleháme tvaroh s moučkovým…
Tuk rozpustíme v menším hrnci, přidáme tvaroh, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni několik minut.Potom přidáme žloutek a ještě chvíli necháme povařit, až…
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto. Hned rozdělíme na 8 dílků a upleteme vánočku. Pozor, prameny se lámou, musíme opatrně nebo znovu spojit.Potřeme rozšlehaným…
Vločky krátce povaříme ve vodě, mezitím nakrájíme jahody na půlky a 2 min podusíme v trošce vody s 1 lžičkou cukru. Tvaroh utřeme s troškou vody a také 1 lžičkou cukru.…
Bílky od žloutků oddělíme. Bílky vyšleháme v pevný sníh a žloutky vyšleháme se sladidlem. Obě hmoty pak spojíme a opatrně vmícháme mouku s pudinkovým práškem a kyp.…
Do mouky přidáme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu. Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby vznikl alespoň dvoucentimetrový okraj. Dno tě sta…
Do mísy dáme moučkový cukr, vanilkový cukr, povolené máslo, žloutky a šleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a ještě necháme chvíli šlehat. Pomalu zašleháváme mouku…
Na piškot: cukr a vejce šleháme, hned přilijeme horkou vodu a vyšleháme doběla, přidáme mouky. Dáme na velký plech s pečícím papírem a upečeme do růžova (10 minut)…
Suchary rozdrtíme, přidáme máslo a vejce a vypracujeme v těsto. Možná nepůjde uplně spojit (trvá to, než se suchary rozmočí), ale to ničemu nevadí-rovnou ho namačkejte…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. KORPUS: všechny ingredience, mimo mouky s kypřícím práškem, dáme do mísy a šlehačem vyšleháme do pěny. Pak…
Na upečené vlažné těsto si rozetřeme punčovou náplň a necháme zchladnout. Na tu natřeme kokosový krém:máslo ušleháme s cukrem, přidáme spařený kokos a přišleháme tvaroh.…
Ovoce řádně opláchneme. Očistíme, popřípadě vypeckujeme (švestky, třešně, meruňky, broskve...). Polovinu ovoce rozkrájíme na skrojky.Rozmixujeme společně tvaroh, med,…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Jemně nadrtíme polovinu tabulky hořké čokolády. V míse smícháme hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a nadrcenou čokoládu. Poté vezmeme…
Nakrájíme cibule, feferonku a vejce uvařené natvrdo.Tvaroh smícháme s tuňákovou konzervou a konzervou tuňákového salátu.Přidáme nakrájené cibule, feferonku a vejce.…
Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem…
Všechny suché ingredience smícháme v robotu, přidáme na kostičky nakrájenou Heru, žloutek a mléko. Po zpracování těsto rozdělíme na polovinu a jednu dáme zatím do…
Krupicový cukr vsypeme do rendlíku se silným dnem, postavíme na zdroj tepla a cukr necháme při nízké teplotě rozpouštět. Zamíchat můžeme, až když je téměř všechen…
Poháry všeho druhu jsou velmi oblíbeným dezertem při oslavách, nebo jen tak, místo sladkého, tučného moučníku. Lze do nich využít jakékoliv ovoce a doplnit zdravým…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Pečeme s Ivou: Bagety s tmavou střídou jsou nadýchané a voňavé. Výborné jako příloha nebo podklad na jednohubky
Holka u plotny radí: Jak na piškotovou roládu, aby nepopraskala?
Ochutnejte halloumi: Nejslavnější kyperský sýr oživí každou „grilovačku“. Víte, jak jej nejlépe upravit?