Červená nebo také salátová řepa je superpotravina, kterou byste neměli opomíjet
Červená nebo také salátová řepa je kořenová zelenina, která se pyšní označením superpotravina. Je to proto, že obsahuje látky prospěšné lidskému zdraví, např. betain podporuje činnost jater, barvivo betanin zpevňuje vlásečnice, dále je to sodík, vápník, hořčík, draslík a mnoho dalších.
Použití červené řepy v kuchyni
Jak už označení „salátová“ napovídá, červenou řepu využijete hlavně při výrobě svěžích salátů. Hodí se ale také na výrobu pomazánek nebo hummusu. Nakládanou červenou řepu použijete jako přílohu a bez červené řepy se neobejdete při vaření boršče.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlík Winston Churchill miloval želví polévku a k snídani pil brandy. Dožil se devadesáti let
7 potravin pro lepší imunitu: Nachlazení předejdete díky citrusům, paprikám i mandlím
Česnekové gnocchi s brokolicí a slaninou: Česnek dodá jídlu vůni a slanina šťavnatost, sýr na povrchu pak typicky italský šmrnc