Červená řepa: Vyzkoušejte oblíbené recepty
Červená řepa je dokonalá surovina se sladkokyselým aroma původem ze Středomoří a v kuchyni s ní můžete doslova kouzlit. Bohatá je zejména na minerály, vitamíny skupiny B, vitamín C a také kyselinu listovou. Tuto surovinu si rozhodně zařaďte do jídelníčku, neboť podporuje vaši imunitu, růst tkání, regeneraci organismu a odvádí škodliviny z těla.
Červenou řepu využíváme v kuchyni především na lahodné a zdravé saláty, pomazánky, polévky nebo jakákoliv jiná jídla. Pokrmy pak vynikají nejen skvělou chutí, ale i atraktivní rudou barvou. Červená řepa rozhodně zaujme na první pohled.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit řepu
Možností je hned několik, upravujeme ji jednak vařením a pečením v troubě, ale podáváme ji také v syrovém stavu v podobě "odšťavení". Nevýhodou této suroviny je tvrdost a tudíž je tepelná úprava řepy delší.
Chuťovky z řepy
Z řepy si připravte dokonalou večerní chuťovku k televizi, můžete ji podávat se sklenicí vína nebo nachystat jako pohoštění pro vaši návštěvu. Tyto snadné a zajímavé pochutiny jsou rychle hotové a rozhodně s nimi sklidíte úspěch.
Pomazánky z řepy
Zbytky řepy je ideální zpracovat do rychlých pomazánek, které se hodí pro každou příležitost. Svojí pestrou barvou rozhodně zaujmou každého strávníka. Pěkně je namažte a ozdobte jinak barevnou zeleninou. Pochoutka je během chvilky na stole.
Pečená řepa
Tuto zdravou pochoutku upečte nakrájenou na kostky v troubě, na závěr ji posypejte parmezánem a vznikne vám dokonalá zeleninová příloha ke steakům. Nebojte se také vyzkoušet netradiční pečené řepné karbanátky nebo placky.
Řepa nasladko
Nemyslete si, že řepu využijete pouze na slaný způsob. Opak je pravdou. Můžete si totiž upéct netradiční červené palačinky nebo ji také zakomponovat do lehkých dortů. Barva bude úžasná a upoutá svou neobvyklostí.
Řepa je velmi variabilní surovina, kterou můžete připravovat na mnoho způsobů. Na závěr se nechte inspirovat řepnou krémovou polévkou, která je na podzimní večery dokonalá pro zahřátí. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Přečtěte si Zobrazit více
5 druhů podzimních pomazánek: Je libo z červené řepy, dýňovou nebo křenovou?
Co dokáže červená řepa? Snižuje krevní tlak, chrání srdce i mozek a zlepšuje stav pleti!
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Komentáře