úprava masa - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské kuchyně, oblíbené především v USA a v Austrálii. Při úpravě je zdroj tepla umístěn mimo maso a teplota se udržuje na 110 °C. Tímto pomalým způsobem se pokrmy, např. žebra připravují i 6 hodin, větší kusy masa až 12 hodin. Pokrm se většinou potírá BBQ omáčkou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlý hot dog
Přidáno před 4 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Low carb ossobuco
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyznejte se v rýži: Víte, proč se basmati přezdívá indické šampaňské?
Máslo, sádlo nebo olej: Víte, který tuk je nejvhodnější na smažení řízků a který se hodí na palačinky?
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!