Časté chyby při grilování: Příprava grilu je stejně důležitá jako příprava surovin
Grilování znamená příjemné letní posezení s rodinou či přáteli na zahradě nebo na terase. Grilování je převážně doménou mužů, kteří zde mohou předvést své kuchařské schopnosti stejně, jako je předvádí ženy v kuchyni.
Grilování předchází dobrá příprava - základem je čistý gril, rošt, grilovací náčiní a dostatek topiva. Muž musí být také dokonale připravený - grilování na poslední chvíli nemusí dobře dopadnout. Poradíme, jakých chyb se nesmíte dopustit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou nejčastější chyby při grilování
Grilování se nevyplatí uspěchat:
- Suroviny, které jsou křupavé, ale zevnitř syrové, jsou výsledkem pečení na málo rozpáleném grilu. Musíme vytvořit dostatek žhnoucího uhlí.
- Spálený pokrm s černým povrchem způsobila nejen vysoká teplota grilování, ale také koření, které jsme měli před opečením otřít papírovým ubrouskem.
- Očouzené a připálené potraviny zavinily vysoké plameny, které živí kapající tuk - během grilování je musíme korigovat pomocí vodního spreje.
- Jídlo propadává roštem? Nakrájeli jsme ho na příliš malé kousky nebo se pečením zmenšilo. Zkusíme použít grilovací podložku nebo alobal.
- Suché pokrmy z grilu (hlavně maso) způsobila ztráta šťávy, jestliže jsme do něj píchali vidličkou. Použijeme obracečky a kleště.
Co se dá ještě pokazit při grilování
Kromě připáleného jídla můžeme pokazit i jiné věci:
- Nepříjemný odér spáleniny cítíme z grilovaných potravin pokaždé, když gril nevyčistíme a nečistoty na něj přischnou. Očistíme ho, dokud je ještě teplý.
- Připálení potravin může způsobit to, že se musíme zrovna věnovat i jiným činnostem. Grilování potřebuje celou vaši pozornost.
- Potraviny nelze odtrhnout od roštu - pomůže potření olejem před rozpálením grilu, aby se na něj nic nepřichytilo.
- Nemáme kam odložit upečené jídlo, protože jsme si předem nepřipravili potřebné nádobí, které musíme mít v dosahu.
- Rozdílně opečené potraviny způsobí to, že jsme je naložili na rošt bez ohledu na to, jak dlouho se které grilují.
Sbíhají se vám sliny a chtěli byste grilovat? V našem videu vám ukážeme přípravu marinované krkovičky, se kterou nikdy nic nezkazíte:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Grilování levou zadní: Jak správně připravovat různé druhy masa?
Na grilování v plné výbavě: 15 věcí, které si rozhodně vezměte s sebou, abyste byli králem či královnou grilovačky
Komentáře