Co s připálenou cibulkou? Jen správně osmažená je výborným základem omáček a gulášů
Pod dušené pokrmy, ať už masové nebo zeleninové, často připravujeme jako základ smaženou nakrájenou cibuli. Díky tomu mají omáčky a guláše tu správnou chuť a jedinečnou vůni.
Na přípravě smažené cibule si dáme záležet. Hotová je velmi rychle, proto od ní neodcházíme a raději mícháme a hlídáme. Stačí na chvíli nedávat pozor a cibule se může začít připalovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co s připálenou cibulí
Určitě nás to zamrzí, přesto bývá lepší nepovedený základ rovnou vyhodit. Pokud je cibule tmavší jen trochu a po okrajích, stačí vyhodit jen těch několik tmavých kousků, ale pokud všechna cibule ztmavne, nebo dokonce zčerná, je nejlepší se jí rovnou zbavit. Dala by pokrmu nedobrou nahořklou chuť. Proto raději vyhoďte trochu spálené cibule, než abyste měli celé jídlo s pokaženou chutí.
Na závěr pro vás máme tip na výbornou gulášovou polévku. Uvařit ji můžete podle názorného videa. Správně připravený cibulový základ v receptu nesmí chybět.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 8 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Komentáře