Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Čokoládová poleva se připravuje z rozpuštěné čokolády s obsahem tuku 50 % a více. Krájecí polevu vyrobíme z horké šlehačky, čokolády a kakaa. Někdy se však poleva srazí a to je problém. Je možné ji napravit, abychom ji nemuseli vyhodit?
Čokoládová poleva se připravuje z rozpuštěné čokolády s obsahem tuku 50 % a více. Pro získání vláčnosti přidáváme tuk - buď ztužený tuk Omega, kakaový tuk, máslo, trochu horké smetany nebo vody. Polevou můžeme polít cukroví a malé zákusky.
Krájecí měkkou polevu vyrobíme zahřátím šlehačky a přimícháním vysokoprocentní čokolády a práškového kakaa. Mícháme metličkou, dokud se poleva dokonale nesmíchá. Tato poleva je vhodná na dorty a zákusky, které se krájí, protože se neláme.
Sražená poleva
Čokoláda se musí rozpouštět pomalu, jinak se srazí. Volíme proto rozpouštění ve vodní lázni, kdy se dno kastrůlku nesmí dotýkat hladiny horké vody. Pokud se poleva srazí, napravíme ji opětovným zahřátím ve vodní lázni a postupným přilitím několika lžic vařící vody. Mícháme, dokud se poleva nespojí. Někdy pomůže i pár kapek oleje. Musíme si dát pozor, aby nám do polevy nekápla voda - to je také jedna z příčin sražení.
V našem videu je krásně vidět, jak se čokoládová poleva připravuje:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře