Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ať už jsme zrovna upekli perník nebo bábovku či připravujeme dort, možná přemýšlíme, čím ještě své sladké dílko dozdobit. Čokoládová ganache může být tou správnou volbou. Názorné video předvede, jak na to.

Čokoládová ganache (ganáš) je druh měkké polevy. Je velmi jednoduché ji vyrobit a stačí nám dvě suroviny. Hodí se nejen k polévání dortů, ale i moučníků typu perník nebo bábovka.

Jak připravit čokoládovou ganache

Na ganache mícháme čokoládu a smetanu v poměru 1:1.

  1. 100 g čokolády nasekáme nebo nakrájíme na kousky. Nasypeme ji do misky.
  2. 100 ml smetany ke šlehání zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
  3. Horkou smetanou zalijeme čokoládu v misce.
  4. Necháme chvíli stát, aby se čokoláda začala rozpouštět.
  5. Pak důkladně mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
  6. Takto připravenou čokoládovou ganache používáme na potírání dortů a moučníků.

Čokoládová ganache má výrazně čokoládovou chuť, tmavou barvu, hedvábný lesk a dobře se roztírá i krájí. Ke krájení používáme nahřátý suchý nůž.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky