Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Ať už jsme zrovna upekli perník nebo bábovku či připravujeme dort, možná přemýšlíme, čím ještě své sladké dílko dozdobit. Čokoládová ganache může být tou správnou volbou. Názorné video předvede, jak na to.
Čokoládová ganache (ganáš) je druh měkké polevy. Je velmi jednoduché ji vyrobit a stačí nám dvě suroviny. Hodí se nejen k polévání dortů, ale i moučníků typu perník nebo bábovka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou ganache
Na ganache mícháme čokoládu a smetanu v poměru 1:1.
- 100 g čokolády nasekáme nebo nakrájíme na kousky. Nasypeme ji do misky.
- 100 ml smetany ke šlehání zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
- Horkou smetanou zalijeme čokoládu v misce.
- Necháme chvíli stát, aby se čokoláda začala rozpouštět.
- Pak důkladně mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Takto připravenou čokoládovou ganache používáme na potírání dortů a moučníků.
Čokoládová ganache má výrazně čokoládovou chuť, tmavou barvu, hedvábný lesk a dobře se roztírá i krájí. Ke krájení používáme nahřátý suchý nůž.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 23 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek vylepšil italský „mafiánský“ koláč o hrušky: Je extrémně šťavnatý a intenzivně voní čokoládou s ořechy, říká cukrář
7 nejlepších perníků podle hrníčkových receptů. Vyzkoušet můžeme cuketový, mrkvový nebo se sušenkovým krémem
Recept na išelské dortíčky: Tradiční cukroví s ořechovou náplní voní po čokoládě a chutná fantasticky
Komentáře