Jak uchovat ořechová jádra? Naučte se 3 jednoduché postupy skladování ořechů
Správné skladování ořechů je důležité pro co nejdelší uchování jejich čerstvosti a chutnosti. Při dodržení několika pravidel si zajistíme kvalitní surovinu na dlouhou dobu a vyhneme se jejich brzkému žluknutí a znehodnocení.
Ořechy mají pozitivní vliv na naše zdraví. Jsou tedy nejen chutné, ale i zdraví prospěšné. Potíž ale je, že pozvolna mohou začít žluknout nebo je napadnou hmyzí škůdci a ti snadno znehodnotí všechny vyloupané plody. Máme pro vás 3 tipy, jak si tuto zdraví prospěšnou potravinu uchovat co nejdéle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uskladnit vyloupané ořechy
Pokud víte, že ořechy brzy spotřebujete, nechte je uložené v uzavřené sklenici. V opačném případě si musíte poradit jinak.
- Suché zavařování ořechů je jednoduchým způsobem jejich uskladnění. Jádra nejprve nechte vyschnout. Potom je nasypte do zavařovacích sklenic (sterilovaných a vysušených). Uzavřené sklenice vložte do zavařovacího hrnce a hrnec dolijte do poloviny výšky sklenic vodou. Přiveďte vodu k varu a vařte 10 minut. Po uplynutí dané doby sklenice vyjměte, položte dnem vzhůru a až zcela vychladnou, přemístěte je na chladné a temné místo. Vydrží i několik let.
- Zavařovat ořechy můžete i v mikrovlnné troubě. Při tomto druhu zavařování je žádoucí, aby se uvnitř utvořila vlhkost. Naplněné sklenice dejte do mikrovlnky bez víček. Nastavte 2 minuty na výkon 700 Wattů. Když mikrovlnka zacinká, sklenice zavíčkujte, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- A nejjednodušší způsob? Ořechy můžete také zmrazit. Jen je třeba použít mrazící sáčky, protože ty obyčejné se snadno protrhnou. Ze sáčků vytlačte nebo odsajte přebytečný vzduch a pevně je uzavřete. Zmražené ořechy vydrží celý rok.
A něco dobrého na závěr? Inspirujte se našimi recepty a vykouzlete něco dobrého pro své blízké. Co třeba vyzkoušet výborné ořechové řezy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 18 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Přečtěte si Zobrazit více
Tři druhy cukroví v cukuletu: Tatrankové pracny, hrnečkové kokosky nebo ořechové pusinky zvládne každý
Jak sklízet a sušit vlašské ořechy. Postup je jednoduchý, ale pokud ho neznáme, ořechy nám snadno zplesniví
Jak poznat kvalitní vlašské ořechy? Jen takové se hodí ke konzumaci, při špatném prosušení nebo skladování snadno chytnou plíseň
Komentáře