Jak rychle zchladit vývar? Ve studené vodě, na ledu i na sněhu, v chladném sklepě nebo v ledničce
Vývar musíme rychle zchladit, jestliže ho chceme uchovat do zásoby. Pomalé chladnutí může v létě způsobit zkysnutí polévky nebo částečnou ztrátu jeho chuti. Pokud vývar necháme chladnout příliš dlouho, není vhodné ho pak dále uchovávat nebo mrazit.
Mohlo by vás zajímat
Vývar můžeme zchladit několika způsoby
Rozhodujeme se podle toho, jestli je léto nebo zima.
- Hrnec s vývarem postavíme do větší nádoby se studenou vodou, kterou několikrát dolijeme, aby byla stále chladná.
- Hrnec s polévkou obsypeme ledem (pokud vlastníme výrobník ledu) nebo pokud máme zásoby ledu v mrazničce.
- V zimě postavíme zakrytý hrnec jednoduše do sněhu a několikrát k němu sníh přihrneme.
- V létě necháme vývar chladnout ve sklepě, v komoře nebo v koupelně na dlaždičkách.
- Částečně vystydlý masový vývar můžeme uložit do ledničky, kde ho necháme přes noc.
Nejlepší a nejsilnější polévky jsou z hovězího masa a z kuřecího masa. Víte, jak uvařit kuřecí vývar? Pomůže vám naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 9 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 13 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 14 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 17 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Jak sázet rajčata? Máme pro vás tipy pro jejich úspěšnou výsadbu a pěstování
Komentáře