Co dobrého upéct s rybízem? Snadno dostupné letní ovoce je skvělé na celou řadu moučníků
Červený rybíz dozrává postupně a na rozdíl od černého rybízu z keříků neopadává, proto jej můžeme sklízet podle potřeby. Moučníky jsou sice nejchutnější z čerstvě sklizeného rybízu, ale protože se toto ovoce snadno mrazí, určitě si ho připravte na celý rok do zásoby. Když se do trhání zapojí celá rodina, všichni budou v zimě u moučníku vzpomínat na horké letní dny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduché rybízové bublaniny na plech
Tyto moučníky připravujeme z těst, která jsou umíchaná během chvilky. O kyprost se obvykle postará kypřicí prášek. Bublaniny jsou ideální pro letní dny, kdy se nám nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale přesto máme chuť na něco dobrého. S rybízem nešetříme, ale moučník dostatečně přisladíme, aby nebyl příliš kyselý.
Rybízový moučník se sněhovou čepicí
Kombinace rybízové, červeně zbarvené vrstvy s pořádnou sněhovou vrstvou je atraktivní už na pohled a pokud takový dezert předložíme po dobrém obědě, jen se po něm zapráší. Sníh musí být dobře ušlehaný a rybíz je nejlepší čerstvě sklizený.
Muffiny s kuličkami rybízu
Tyto populární malé buchtičky se dají upéct na celou řadu způsobů, proto pro vás máme v záloze také několik rybízových receptů. Rybíz dobře přislaďte, aby muffiny chutnaly i dětem, případně je po upečení ještě lehce pocukrujte. Do těsta můžete přidat kousky čokolády pro ještě lepší chuť.
Rybízové dezerty pro slavnostní příležitosti
Nejen jahody, maliny a borůvky jsou ideálním ovocem do svátečních moučníků. I rybíz je velmi vhodný, jen musíme zvolit ten správný recept, který dá vyniknout jeho jedinečné chuti. Několik takových receptů jsme pro vás vybrali. Upečený korpus můžete pokrýt sněhovou pěnou nebo jednoduchou ušlehanou vrstvou ze smetany či rafinovanějším krémem z mascarpone, smetany ke šlehání a želatiny. Rybíz do těchto dezertů neprochází tepelnou úpravou, proto naplno vynikne jeho chuť.
Kynuté a piškotové moučníky s rybízem
Kynuté koláče a buchty často pekly naše babičky a s rybízovým kynutým moučníkem určitě neuděláme chybu. Těsto dáme kynout na plech, mezitím zajdeme na zahradu natrhat misku červeného rybízu. Po omytí a okapání rybíz rozložíme na plech na těsto, pokryjeme řádnou vrstvou lahodné drobenky a upečeme. Kynutá buchta se snadno mrazí, proto bez obav upečte rovnou třeba dva plechy. Kyselý rybíz velmi dobře doplňuje i sladké piškotové těsto, lehký moučník se na jazyku jen rozplývá.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 2 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 13 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 15 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 18 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak péct kynuté moučníky? Když dodržíme jednoduchý postup, budou dokonalé
Jak rychle odstopkovat rybíz. Jednoduchý postup nám ušetří čas, mísu rybízu odstopkujeme během chvilky
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma rybíz. Jak ho nejlépe zpracovat a na co všechno se dá využít
Komentáře