Naše kuchařka - kuchařka webu Toprecepty.cz
118 výsledků vyhledávání
Nalezené produkty v shopu
Cappuccino
Cappuccino je původně italský kávový nápoj, který si našel své příznivce i u nás. Obsahuje 1/3… Číst dál
Demi sec
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Candát
Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí… Číst dál
Filírování
Filírování je krájení masa na velmi tenké plátky, většinou o rozměru 0,5 - 1 cm. Jedná se o maso… Číst dál
Tandoori
Tandoori je asi 1 m vysoká hliněná nebo kovová kruhová pec, zapuštěná do země, ve které se topí… Číst dál
Čabajská klobása
Čabajská klobása je výtečná uzenina maďarského původu. Vyrábí se z vepřového masa, 2/3 objemu… Číst dál
Bageta
Bageta je druh pečiva, původem z Francie. Francouzsky "baguette" znamená proutek nebo hůlka. Bageta… Číst dál
Marcipán
Marcipán je cukrářská hmota, která pochází z Orientu, odkud se dále rozšířila. Skládá se z drcených… Číst dál
Avokádo
Avokádo je plod hruškovce přelahodného, botanicky se řadí mezi ovoce, někdy i mezi zeleninu. Plod… Číst dál
Panettone
Panettone je sladký italský chléb původem z Milána. Peče se hlavně o Vánocích, a to nejen v Itálii,… Číst dál
Chmel
Chmel je na našem území pěstován již od 1. století. O rozvoj chmelnic se nejvíce zasloužil Karel IV… Číst dál
Pektiny
Pektin je forma rozpustné vlákniny, nacházející se v ovoci (ve větším množství je obsahuje kůra… Číst dál
Zakysaná smetana
Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který vzniká fermentací pomocí bakterií mléčného kvašení. Dříve… Číst dál
Závin
Závin nebo také štrúdl je moučník pocházející z Rakouska, z 18. století. Těsto, ze kterého záviny… Číst dál
Ananas
Ananas je oblíbené tropické ovoce, které konzumujeme v čerstvém stavu, kompotované, nebo ve formě… Číst dál
Ančovičky
Ančovičky jsou vžitým termínem pro sardelky, to znamená mořské rybky, které dorůstají délky 10 - 15… Číst dál
Aperitiv
Aperitiv je malé množství alkoholu, které se podává asi 15-20 minut před servírováním jídla.… Číst dál
Badyán
Badyán je koření, získávané z listnatého stromu badyáníku pravého, který dorůstá výšky až 18 m.… Číst dál
Barbecue
Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské… Číst dál
Becherovka
Becherovka je nejznámější hořký bylinný likér, jehož výrobní recepturu znají pouze dva lidé, a ta… Číst dál
Biga
Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál
Bouillabaisse
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Brazírování
Pojem "brazírování" pochází z francouzského braiser. Jde vlastně o celý proces pomalého dušení, kdy… Číst dál
Brokolice
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou… Číst dál