Brokolice
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou, minerály a nezanedbatelné množství vlákniny, Můžeme ji vařit jako polévku, podávat jako přílohu a zapékat ji různými způsoby.
Eintopf spojujeme hlavně s německou kuchyní, ale najdeme jej i v kuchyních jiných zemí. Jedná se… Číst dál
Ementál je původní švýcarský sýr. Poznáme jej podle toho, že je uvnitř děrovaný. Vyrábí se ve tvaru… Číst dál
Empanadas jsou šátečky z křehkého máslového těsta, které se plní různými nádivkami - masovou,… Číst dál
Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál
Estragon je proslulá bylinka francouzské kuchyně. Používá se k ochucení různých pečených nebo… Číst dál
Fajitas je jídlo mexických rančerů, kteří žili na západě Texasu. Hovězí nebo i kuřecí maso se… Číst dál
Baklava je tučný a velmi sladký zákusek, oblíbený v Turecku a na Balkáně. Je to pochoutka z… Číst dál
Slovem dezert se označuje zákusek, většinou podávaný na závěr menu. Jde obvykle o malou porci… Číst dál
Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé… Číst dál
Kremrole jsou křupavé trubičky z listového těsta. Po upečení a vychlazení se plní nadýchanou náplní… Číst dál
Laskonka je typicky český druh zákusku, který snad každý zná. Připravuje se z ušlehaných bílků a… Číst dál
Makrónky, ač se jedná o francouzskou cukrovinku, si našly své příznivce i u nás. Základem jsou… Číst dál
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami