Rozhuda
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do… Číst dál
Banketky jsou drobné kousky pečiva z jemnějšího kynutého těsta, někdy jsou označovány za tiché… Číst dál
Ajvar je čalamáda z pečených červených paprik, česneku, lilku a chilli. Pochází ze srbské kuchyně a… Číst dál
V roce 1981 byl poprvé vyroben český termizovaný smetanový sýr, Lučina. Dobře se roztírá, je vhodný… Číst dál
Kopr je jednoletá vonná bylina, jejíž historie sahá až do starověku. Pěstuje se v zahradách na… Číst dál
Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál
Řeřicha je léčivá bylinka pepřové chuti. Používá se hlavně v čerstvém stavu do salátů, na posypání… Číst dál
Lemon curd je tradiční anglický citronový krém (pomazánka či marmeláda), který má široké využití.… Číst dál
Sezamový olej je rostlinný olej světle žluté barvy a příjemné oříškové chuti, který se získává ze… Číst dál
Máslo je mléčný výrobek, který musí obsahovat nejméně 80 % mléčného tuku. Dobrá kuchyně se bez něho… Číst dál
Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka… Číst dál
Kerblík je bylina patřící mezi miříkovité. Má listy s jemnou, anýzovo-kmínovou chutí a vůni… Číst dál
Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál
Výpek je šťáva s tukem, který nám zůstane po upečení masa. I ten se dá poté zpracovat. Buď z něj a… Číst dál
Petržel kadeřavá neboli kudrnka je jednou z forem listové petržele. Pochází ze Středomoří a patří k… Číst dál
Rillettes patří ke specialitám francouzské kuchyně. Jedná se o pomazánku z tučného masa,… Číst dál
Černá čočka beluga je potravina s vysokou nutriční hodnotou. Dováží se k nám z Kanady. Svými… Číst dál
Miřík celer je známá zelenina, patřící do čeledi miříkovitých. Celer pěstujeme pro kořeny a listy.… Číst dál
Rohlík je snad nejznámější a nejvíce konzumované pečivo. Peče se v protáhlém, někdy zatočeném tvaru… Číst dál
Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v… Číst dál
Tvaroh je mléčný výrobek tužší konzistence, bílé barvy a smetanové chutí. Vzniká vysrážením mléčné… Číst dál
Žervé, francouzsky gervais, je minimálně solený nebo nesolený, šlehaný měkký krémový sýr ze sladké… Číst dál
Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový… Číst dál
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením do té doby,… Číst dál