Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lučina

yanull yanull

V roce 1981 byl poprvé vyroben český termizovaný smetanový sýr, Lučina. Dobře se roztírá, je vhodný do pomazánek, nebo jako mazání na chleba a pečivo. Prodává se v různých baleních, buď jako přírodní nebo s různými příchutěmi, např. s bylinkami a sušenými rajčaty.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rösti

Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze… Číst dál

Rösti

Rotelle

Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné… Číst dál

Rozhuda

Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do… Číst dál

Rozhuda

Rozmarýn

Rozmarýn lékařský se nazývá také rozmarýna. Je to silně aromatická stálezelená rostlina keřovitého… Číst dál

Rozmarýn

Rubování

Rubování je metoda přípravy masa. Pokud je maso naložené v marinádě, olejová vrstva zabrání… Číst dál

Rukola

Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat… Číst dál

Rukola

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli