16 receptů z bílků: Bílkové pokrmy jsou stejně chutné jako ty z celých vajec
Vaječný bílek tvoří dvě třetiny samotného vajíčka. Je to hustý roztok, který vyživuje vejce - pro lidský organismus jde o zdroj plnohodnotných bílkovin, který se dá zpracovat do mnoha pokrmů teplé i studené kuchyně.
Bílek je lehce stravitelnou součástí vejce s nízkou kalorickou hodnotou, navíc bez cholesterolu. Mnoho lidí si myslí, že jíst bílky bez žloutků není možné, ale opak je pravdou. Z bílků můžeme připravit stejně chutná jídla jako z celých vajec.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Chlebíček z bílků
- Pikantní pomazánka ze zbylých bílků
- Mini Pavlova
- Česnečka s bílkovou jíškou
- Bílkové placičky s oříšky
- Salát s bílkovým svítkem a řeřichou
- Ledová (bílková) poleva
- Vejce plněná řeřichovým krémem
- Indiánci :-)
- Sněhové kuličky
- Sněhová žemlovka
- Sněhové královny
- Kuřecí sněhové řízky
- Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
- Pomazánka z bílků
- Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
1/16
1/16
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oddělit žloutky od bílků bez nehody? S videonávodem to zvládnete hravě
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchou vychytávku zvládnou i méně zkušení kuchaři a děti
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře