Jak se strouhá na struhadle ve stylu julienne. Jde o specifický způsob přípravy zeleniny
Julienne je krájení zeleniny na tenké hranaté proužky. Existují struhadla, která nám takovou práci usnadní. Můžeme s nimi připravit tenké hranolky zeleniny, které jsou stejně silné, což je nejen vhodné pro tepelnou úpravu, ale také potěchou pro oči.
Mohlo by vás zajímat
Jakou zeleninu použijeme na julienne
Jak se strouhá julienne na struhadle
- Krátké nudličky nastrouháme tak, že zeleninu přiložíme kolmo ke struhadlu. Jsou vhodné k zavaření do dětských polévek a příkrmů.
- Střední nudličky vytvoříme sklonem mrkve ke struhadlu v úhlu 45 °. Použijeme je do salátů a do zeleninových nebo masových polévek.
- Dlouhé nudličky strouháme po celé délce zeleniny. Vzniknou dlouhé proužky, které se hodí do orientální kuchyně, do jarních závitků, ale i do tortill.
V našem videu můžete vidět, jak se krájí julienne:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Komentáře