Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí česnek je velmi zajímavou rostlinou, která vyráží časně zjara a poskytuje nám mimořádně chutné listy. Tento česnek můžeme pěstovat na zahradě, ale najdeme jej především ve volné přírodě. V oblastech, kde se medvědímu česneku daří, můžeme potkat jeho velké porosty.

Medvědí česnek je v přírodě těžko přehlédnutelný. Roste ve vlhčích smíšených nebo listnatých lesích, obvykle poblíž různých potoků a říček. Nejchutnější je brzy na jaře, dokud nekvete. K jídlu se hodí jeho listy, které se dobře sklízí pomocí nůžek. Ukládáme je do košíku nebo do látkové či papírové tašky, zbytečně je nestlačujeme.

Jak se jí medvědí česnek

Medvědí česnek má nezaměnitelné a výrazné česnekové aroma. Listy konzumujeme co nejdříve po sklizni, a to především v syrovém stavu.

Medvědího česneku sbíráme pouze takové množství, jaké během dvou až tří dnů spotřebujeme. Raději si natrháme méně, ale častěji, protože nejchutnější jsou čerstvé listy. 

Následující video vám ukáže postup výroby pesta z medvědího česneku

      

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více