Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta stříkáme na připravené plechy ve dvou vrstvách. Video napoví, jak na to
Na žloutkové věnečky si nejprve připravíme plechy. Stříkání a pečení odpalovaného těsta má svá pravidla, která je potřeba dodržet, aby se pečivo podařilo.
Plechy nejprve potřeme tukem, pak vysypeme hrubou moukou a do ní naznačíme formičkou nebo skleničkou menší kroužky dostatečně daleko od sebe, protože těsto v troubě hodně nabude.
Tip: Na plech položíme papír na pečení, na jehož spodní stranu nakreslíme kroužky. Při pečení více plechů si můžeme připravit šablonu, kterou vždy pod papír podsuneme. S pečicím papírem si ušetříme mytí plechů.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak stříkat odpalované těsto
Když dodržíme jednoduchý postup, žloutkové věnečky se nám určitě povedou:
- Odpalované těsto připravené podle receptu vložíme do cukrářského sáčku se zubatou trubičkou.
- Na obvod naznačených koleček stříkáme kroužky a po objetí jedné vrstvy nastříkáme ještě jedno patro, aby věnečky byly mohutnější.
- Plechy vkládáme do dobře vyhřáté trouby na 230 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme dorůžova.
- Prvních 15 minut nesmíme troubu vůbec otevřít, protože by pečivo beznadějně kleslo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Přidáno před 13 hodinami

Nakládané vepřové řízky s oregánem
Přidáno před 19 hodinami

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a šlehačkou
Přidáno 4. 6. 2023 07:38

Fazole na špeku s klobásou
Přidáno 3. 6. 2023 19:37

Koláč bez lepku s ovocem
Přidáno 3. 6. 2023 18:49

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Přidáno 3. 6. 2023 08:37
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.