Kokosové laskonky: Cukroví, které "křupne", a zároveň se rozplývá na jazyku. Pochutnají si i celiaci, laskonky jsou totiž bezlepkové
Laskonky jsou pro mnohé celoroční pokušení. Snoubí se v nich nadýchanost, sladkost a křupavost. Základem je správný recept, abychom vyladili těsto i karamelový krém. Takto se nám zaručeně povedou a můžeme si je dopřát kdykoli během roku, nejen o Vánocích.
Kdo by neznal lahodné laskonky, které lákají za vitrínou téměř v každé cukrárně. Nyní si je snadno můžete připravit doma, a dopřát si je kdykoliv, když na ně dostanete chuť. Nezapomeňte, že potřebujeme speciální šablonu, díky které jsou laskonky jedna jako druhá.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak připravit kokosové laskonky
Laskonky připravujeme z bílků, které nad párou ušleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme cukr s kokosem. Na jednu dávku potřebujeme 6 bílků, 330 g krupicového cukru, 100 g moučkového cukru a 170 g strouhaného kokosu. Takto nad párou připravená směs bude tuhá a po upečení správně křupavá. Na připravený plech s pečicím papírem dáme šablonu s oválnými otvory.
Jak pracovat s šablonou
Můžeme ji koupit na internetu, nebo v domácích a cukrářských potřebách. Naneseme na ni sníh z bílků a nejlépe stěrkou na dorty uhladíme. Pokud nemáte šablonu, lze tvořit hromádky přímo na pečicí papír. Sice nebudou všechny stejné, na chuti se ale nic nezmění.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak upéct laskonky
Bílkové cukroví spíše sušíme, než pečeme. Na začátku rozehřejeme troubu na 120 °C a laskonky necháme 15 minut naběhnout. Snížíme teplotu na cca 80 °C a sušíme v mírně pootevřené troubě dalších 15 minut. Sundáme z plechu a necháme vychladnout. Půjdeme na přípravu krému.
Jak připravit karamelový krém
Náplň připravíme z karamelového kondenzovaného mléka, které vyšleháme s povoleným celým máslem do pěny a poté přidáme dvě hrsti mletých ořechů. Krém naplníme do cukrářského sáčku a vychladlé laskonky slepujeme vždy po dvou k sobě. Na ozdobu je můžeme "pocákat" rozpuštěnou čokoládou.
Necháme vychladnout a uchováváme v uzavřené krabičce v lednici. Celý recept můžete shlédnout také v podobě videonávodu.
Tip na závěr: Laskonky po slepení krémem trochu změknou, pokud však chcete stále křupavé, doporučujeme je uchovat v mrazničce a vytáhnout až v den spotřeby.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Demi glace v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami

Jemné muffiny s čokoládou
Přidáno před 5 hodinami

Bělomasá ryba po asijsku
Přidáno před 6 hodinami

Srbská masová směs
Přidáno před 14 hodinami

"Bramboráčky" z ovesných vloček
Přidáno před 23 hodinami

Krůtí masové kuličky na zelenině
Přidáno 26. 1. 2023 10:55
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.