Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kde se dobře najíst v Egyptě? Tipy na restaurace
Zdroj: pexels.com

Ne každá dovolená v Egyptě musí být all inclusive. Patříte mezi ty turisty, kteří dávají přednost stravování po vlastní ose? I v Egyptě najdete restaurace, které rozhodně stojí za návštěvu.

Plánujete dovolenou v Egyptě, ale možnost all inclusive se vám příliš nezamlouvá? Pokud spíše než hotelové stravě dáváte přednost autentické místní kuchyni, vyrazte na jídlo do ulic. Ať už dovolenou budete trávit v jakékoliv části Egypta, všude najdete hotové poklady. Stejně tak se ale může stát, že natrefíte na restaurace nevalné kvality. Chce to proto nepodcenit situaci a něco si o možnostech stravování v Egyptě zjistit předem.

Jaká je egyptská kuchyně?

Na úplný úvod se zastavíme u egyptské kuchyně. V ní se mísí chutě kuchyně arabské, středomořské a francouzské. A výsledek? Vaše chuťové buňky budou v sedmém nebi. Mezi nejznámější egyptské pokrmy patří falafel (fritované kuličky z bobů či cizrny), hummus (dip z cizrny) nebo šavarma (kebab).

Pozornost věnujte tomu, že místní nejedí vepřové a nepijí alkohol. V turistických restauracích vám mnohdy nabídnou obojí, v ryze egyptském lokálu už ale nikoliv. Překvapit by vás mohlo také to, že Egypťané tradičně jí rukama a po jídle hned neodchází, ale ještě dlouho posedávají a pokuřují.

Stravování za lidovou cenu

I když milujete jídlo a restaurace budete navštěvovat dennodenně, stále si můžete užít Egypt levně. Navštivte třeba restauraci The Snack Shack v Hurghadě. Naservírují vám tu zdravé saláty, chutné hamburgery nebo tradiční sendviče. Jako sladkou tečku si dáte výbornou palačinku. Cena jídel je bezkonkurenční a váš rozpočet určitě nezruinuje.

V letovisku Dahab byste neměli minout restauraci Yum Yum. Její interiér je typicky egyptský, nenechte se ale vylekat. Jídlo, které vám přinesou, chuťově předčí mnohé luxusnější restaurace. Je sice jednoduché a na kreativní servis tu můžete zapomenout, chuť je ale autentická a porce dostatečné. Ať už si dáte falafel, smažený lilek, nebo salát, žádnou volbou neuděláte chybu.

Luxusní speciality

Za dobré jídlo vám nevadí si připlatit? V letovisku Marsa Alam byste měli zajít do restaurace Hakuna Matata. Kromě výborného občerstvení si tady vychutnáte tu nejlepší vodní dýmku široko daleko. Egyptské grilované pochoutky připravuje restaurace El Masrien Grill, kterou najdete ve starém centru Sharm El Sheikh. Z jídelního lístku si tu vyberou milovníci masitých pokrmů i vegetariáni. Atmosféra je příjemná, personál přátelský.

Při návštěvě pyramid v Gíze jste si až do minulého roku mohli stěžovat na nedostatek služeb. Na podzim se zde ale otevřela restaurace s přímým výhledem na pyramidy. Podnik s názvem 9 Pyramids Lounge se rozkládá na 1 341 metrech a nabízí vskutku jedinečné pohledy. Těšit se můžete na egyptské speciality i zdravá odlehčená jídla. Ta nejlepší zpráva na konec? Ceny nejsou astronomické, ale pohybují se ve středním průměru. Jen nezapomeňte na rezervaci, o víkendech tu bývá narváno.
 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více