jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně
Děláno podle receptu,jen jsem maso nešpikovala,špek je v základu.
nahoru
Svíčková na smetaně Svíčková na smetaně Svíčková na smetaně Svíčková na smetaně Svíčková na smetaně Svíčková na smetaně Svíčková na smetaně
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso

Suroviny:

800g zadního hovězího, 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel ve stejném poměru), 1 cibule, 50g plnotučné hořčice, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100g oleje, kousek másla, 100g uzené slaniny, asi lžíce mouky(podle lepku), 250ml šlehačky, bobk. list 3ks, nové koření 5ks, pepř 5ks, citr. šťáva na dochucení, sůl, vývar

Postup přípravy receptu

Maso prošpikujeme hranolky slaniny(jde to skvěle pokud ji dáme na půl hodiny do mrazáku) a opečeme na oleji nebo oleji s máslem(nebude se připalovat).Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem.Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme.Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme.Zjemníme smetanou, dochutíme citronem a lístkem másla, již nevaříme.Podáváme s housk. knedlíkem a terčíkem z citronu a brusinek.

Poznámka

Vím, že receptů na Svíčkovou je tu více, ale tento postup se trochu liší tím, že se ochutí výpek již na začátku.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
61 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Svíčková na smetaně"

autor: Nikol (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.08.2014 19:03:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už nevařím jinou než tuhle....tento recept jsem objevila už dřív a musím říct že je lepší než od babičky smajliksmajlik

autor: Veronika Šulcová (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.07.2014 16:24:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak já měla dneska uplně první premiéru a musím říct, že recept je super. Svíčková se povedla, ještě štěstí, že jsem jí dělala jednou tolik, mam doma totiž chlapa a dva kluky,hoooodně nenapapanýsmajlik. Snad zbyde i zítra na oběd, i když o tom pochybuju.

autor: Veryw
vloženo: 18.06.2014 14:00:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky vařena svíčková poprvé, výborný recept, jiný už ani zkoušet nebudu, je skvělááááááásmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.04.2014 21:09:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak teda, musim pochvalit, delala jsem ji poprve a budu delat jedine podle tohoto receptu, ziji v Nemecku a mela jsem pozvane nemecke kamarady a vsichni rikali ze takhle dobrou "Soße" jeste nejedlismajlik

autor: Klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.04.2014 13:51:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nemá chybu konečně svíčková která se chuťové povedla díky moc myslim že jinou už dělat nebudusmajlik

autor: lucian
vloženo: 14.02.2014 17:03:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výýýýbornááá smajlik

autor: macekh
vloženo: 29.11.2013 16:48:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě hotovo, trochu jsem si ji upravila, co se týká množství ingrediencí,maso jsem měla kotletu a svíčkovou dělala v bezlepkové formě a je naprosto luxusní!!!!

autor: Týna (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.11.2013 12:53:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem uvařila a je naprosto výborná,lepší jsem nejedla, ani jsem nemusela nijak dochucovat nebo dohušťovat,akorát jsem dala vepřové maso :).Děkuji za tento perfektní recept, od teď jinou svíčkovou nevařím.

autor: katysmile
vloženo: 30.09.2013 21:56:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

svíčkovou jsem dělala poprvé a to podle tohoto receptu - výborné!!!! smajliksmajlikk tomu jsem ještě místo hovězího masa upekla králíka a drahá polovička se po tom mohla utlouct! smajlik
posílám zaslouženého bodíka smajliksmajliksmajlik

autor: Jitka+2
vloženo: 23.09.2013 22:27:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem se konečně odhodlala,udělat opravdu svíčkovou jak má být.Je naprosto úžesná.smajlikRodina už jinou nechce smajlik a já taky ne.smajlik Je to naprosto klasický recept,ale zaslouží si bodík,že si dal někdo práci a dal to se.smajlik+52

autor: jindra62 (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.08.2013 07:27:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

koukám že moc chlapů nevaří smajlik

autor: spagetka
vloženo: 12.08.2013 11:06:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jirka: Můj názor: Svíčkova by neměla být tmavá, ale světlá po použití smetany nebo šlehačky(mrkni i na přidané podobné recepty, barva odpovídá) a taky chutnat mírně sladkokyselkavě, nevím jak to líp poopsat. Určitě by neměla pálit a plavat koření by teda v ní nemělo. Vůnwě je typicky svíčková a s brusinkou prostě mňamky.

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2013 10:59:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1958Jirka@seznam.czVážení přátelé! Můj dotaz je velmi amatérský. Ač rád jím a piji, neumím prakticky vařit. Moje rodina má ráda svíčkovou.Na dovolené na Vysočině, konkrétně v Jihlavě jsme si dali k obědu svíčkovou. Omáčka byla tmavá a plaval v ní pepř, což bylo vidět pouhým okem. Chuť byla velmi pálivá.Poraďtě, jak vlastně má chutnat správná svíčková, pálivě asi nikoliv. Číšník prohlásil, že on to nevařil a paní kuchařka už takto vaří svíčkovou dva roky a všem prý chutná. T1958Jirka@seznam.czak nevím, třeba to byla speciální jihlavská svíčková...... Děkuji Jirka

autor: zazík (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.07.2013 15:18:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Poprvé jsem zkoušela svíčkovou a fakt je skvělá... Jen jsem neměla hovězí, tak jsem zaimprovizovala a použila vepřové plecko. Povedla se luxusně. A ani to nedalo moc práce smajlik

autor: Kittanya (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2013 22:41:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj všem. Vyzkoušela jsem tento recept. Vařila jsem svíčkovú poprvé v životě a musím říct, že je luxusní.smajlik Úplně stejná, jakou vaří maminka. Akorát musím dodat, že teho octa, pokud je více zeleniny, může být klidně o třetinu víc. A co sa týče cukru, tak ten jsem nechala zhnědnout na pánvi na sucho, zalila to trochou vody, nechala znovu rozpustit a až poté přilela do zeleniny. A barvičku má teda svíčajda pěknou.www.kittanya.blogspot.cz

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2013 09:11:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tadle svíčková je naprosto luxusní. Jdu ji dělat zase :)smajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/2856-svickova-na-s...

autor: Martaa11
vloženo: 01.05.2013 14:07:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mnohokrát děkuji za tento recept. Vaší svíčkovou jsem udělala dnes k obědu a byla úžasná. Nikdy jsem nebyla s recepty úplně spokojená, ale ta Vaše je přesně to co jsem hledala. Recept si ukládám a jiný již nevařím. smajlik

autor: Maddison
vloženo: 19.03.2013 13:24:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naprosto bezkonkurenční mňamkasmajlik Dnes ji dělám již potřetí během dvou měsíců a moji tři jedlíci si ji nemohou vynachválit smajliksmajlik Když jsem ji dělala poprvé, tak jsem se trošičku bála výsledku smajlik ale dnes ji dělám již jako profík smajlik Určitě doporučuji každé kuchařince se do této lahody pustit...rozhodně stojí za to...Dáváme bodíka smajlik

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.11.2012 18:24:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem ji vyzkoušela a je naprosto LUXUSNÍ!!!!!!smajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 16.10.2012 22:54:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Verca: tak to je mrzutésmajliksmajlik právě proto já raději kupuju maso zásadně u řezníka, tak aspoň vidím, co si za nemalý peníz koupímsmajlik

autor: Verca (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.10.2012 22:52:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept vypadá dobře, teď jsem měla už nachystanou zeleninu a šla jsem na přípravu masa a když jsem rozdělala maso, bylo zelené... :( Kupovala jsem ho v Tescu a má na obalu, že min. trvanlivost je do 20. 10. ... Takže zítra ráno reklamace a pak pokus číslo 2...

autor: paja123
vloženo: 08.09.2012 13:55:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je opravdu vynikajicí mohu jen a jen doporučitsmajlik Jen jsem neměla odvahu dát hořčici smajlik

autor: Kykydee
vloženo: 07.09.2012 12:05:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svíce je v troubě, jsem zvědavá, jak to dopadne. Jen nevím jestli jsem správně zkaramelizovala ten cukr na zelenině, snad jo. Bohužel jsem musela použít zeleninu z mrazáku, tedy kořenovou, ale snad to neva, nechala jsem jí asi půl hodiny venku povolit. Úplně božsky to voní, tak se těším....
A přidávám bodíksmajlik

autor: Aniik
vloženo: 25.08.2012 14:07:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Manzel snedl skoro vsechnu svickovou, malem na me nezbylo!smajlik Vyborny recept, posilam bodiksmajlik smajlik

autor: Colombo65
vloženo: 07.03.2012 19:31:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terka:
... svíčková připomíná rajskou ... Tak to teda lituji Vaše chuťové pohárky smajlik

autor: bystrouska
vloženo: 07.03.2012 19:19:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svíčková je moc dobrásmajlik, maso jsem použila krůtí stehno a pekla jsem ho v tourubě. Moc jsme si pochutnalismajlik. Fotka není moc podařená, protože se všichni na jídlo vrhli a nechtěli mě nechat fotitsmajlik.Dávám bod.

autor: zizala
vloženo: 12.10.2011 20:14:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavla: Raději dusit než vařit. Podle velikosti masa a stáří zvířete počítej minimálně 2-2,5 hodiny.

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2011 20:04:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,nemůžu dát maso péct do trouby a nemám ani tlakový hrnec,jak dlouho bych měla maso vařit.smajlikStrašně ráda bych tuto svíčkovou vyzkoušela... Díky moc za radu.

autor: Lerajka
vloženo: 14.05.2011 12:12:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik taky jsem ji delala s tatou poprvy a opravdu se povedla smajlik výborny recept budem ji delat casteji smajlik už víme jak na to děkuju smajlik

autor: Terka (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.05.2011 10:53:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

POprvé v životě jsem vařila svíčkovou a rozhodla jsem se jí dělat podle tohoto receptu. Svíčková se povedla, na to, jak jsem si myslela, že svíčková je děsně těžká omáčka a bála jsem se jí, tak jsem zjistila, že je vlastně velice jednoduchá. Byla výborná, doma si jí moc chválí, ale musím říct, že příště až jí budu vařit znovu, tak uberu s tím bobkovým listem. Ty 3 kusy mi přijdou děsně moc a díky tomu mi ta svíčková připomíná hodně rajskou omáčku - jak chutí, tak vůní. myslím si, že jeden bobkový list bude bohatě stačit.

autor: rytiska
vloženo: 25.04.2011 14:25:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikajícísmajlik

autor: andrejkaa
vloženo: 09.01.2011 10:07:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pridana fotka, svickova vyborna, urcite zopakuji.smajlik

autor: nikiskaaaa
vloženo: 03.01.2011 15:09:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to všechno krásně, ale kolik vývaru? Je jedno jestli dám třeba litr nebo půl? K vůli chuti? Děkuji

vloženo: 04.11.2010 16:58:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

svíčková výborná, dneska jsem ji vařila poprvé a vybrala jsem si Váš recept smajlik

autor: Lusinda79 (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.09.2010 19:25:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám se za zpožděnou reakci Suzannasmajlik.Cukr stačí dát na zeleninu, lehce zkaramelizuje a nemá šanci se připálit, protože sama zelenina už lehce pustila vodu.
Naopak karamel dělaný na pánvi má tendenci se pálit a hořknout.
Děkuji se spožděním xunečce, lucik, dancicce, snowe, FFgirl a Andrii, že vyzkoušeli.Vzhledem k množství přidaných fotek je vidět, že recept fungujesmajlik.A děkuji J. za upozorněnísmajlik k tématu.

autor: suzanna
vloženo: 19.09.2010 14:07:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsme ji prave zblajzli a byla mnamsmajlik Pritel prohlasil, ze svickovou nema moc rad, ale vidi, ze fakt kazdy jidlo se da udelat tak, aby bylo vynikajici. Dokonce si 2x pridalsmajlik
Priste zusim udelat ten karamel zvlast, jak radi spagetka a uvidime, jestli se to na chuti nejak projevismajlik
Kazdopadne moc moc dekuji za receptsmajlik, jsem rada, ze i ja jsem to zvladla a zdolala tak dalsi metu sveho kucharskeho umenismajliksmajliksmajlik
Pridavam bodsmajlik

autor: suzanna
vloženo: 19.09.2010 12:24:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spagi, diksmajlik priste to tak asi udelam. Tentokrat jsem to nasypala rovnou na tu zeleninu, ale vubec si nejsem jista jestli to zkaramelizovalo, nebo se to jen nejak promichalo. Je to prvni svickova, tak uvidime, jak dopadnesmajlik

autor: spagetka
vloženo: 19.09.2010 11:28:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzann - já osobně dělám ten karamel úplně zvlášť - v pánvičce nechám trochu cukru zkaramelizovat a pak ho zpět vmíchám. Možná to někdo dělá jinak, ale já vždycky zvlášť, protože kdyby se mi karamel nepovedl, připálil se, tak nevyhodím celou zeleninu, ale jen ten nepovedený karamel. smajlik

autor: suzanna
vloženo: 19.09.2010 11:12:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna delam tuhle svickovou a potrebovala bych poradit. Moc nechapu tu cast s karamelem... To ten cukr nasypu na tu zeleninu, nebo ji odhrnu bokem a na kraji vyrobim karamel a ten pak zamicham se zeleninou, nebo jak? Delam svickovou poprve a jsem z toho nejaka zmatenasmajliksmajlik Poradite nekdo?

autor: MrazovaJa
vloženo: 03.08.2010 22:17:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také děláme svíčkovou v troubě. Dáváme hodně zeleniny a mouku na zahuštění už nepotřebujem. Je to ta nejlepší svíčková!!!smajlik

autor: xunecka
vloženo: 03.08.2010 17:26:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veliké díkysmajlik Po různých pokusech "konečně svíčková". Dodržovala jsem přesný postup a Lusindo, Vaše svíčková je prostě výbornásmajliksmajliksmajlik Nemá chybu a konečně mohu s radostí říci, že mám ten správný recept, děkujismajlik
Přidávám fotosmajlik a jasný bodík.

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.06.2010 06:59:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem včera a musím říct, že je opravdu výborná. Jen se mi nějak nepodařilo upéct to maso za 2 hodiny. Asi dělám někde chybu. Každopádně dávám bodík smajlik smajlik

autor: snowe
vloženo: 18.02.2010 16:50:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem poprvé v životě svíčkovou a podle tohoto receptu. Byla výborná a všem moc chutnala dávám bodíka. Děkujusmajlik

autor: Andriii (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2010 18:40:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuhle tu skvelou svickovou uz delame po nekolikate a je vyborna muzu vsem doporucit.Zeleninu nestrouham,ale krajim na hrubo.smajlik

autor: mirca75
vloženo: 12.12.2009 14:44:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ondrosmajlikpakliže děláš maso v troubě,tak ho zalij do poloviny,max. do 2/3 výšky masa a během pečení ho občas obracej a přelévej šťávou z pod masa(pakliže by se ti vypekla,tak zase samozřejmě trošku doliješsmajlik).
A na záhady se klidně ptej,vždy ti tu někdo rád poradísmajlik.

autor: ondra
vloženo: 12.12.2009 14:31:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobry, den. Zadam o radu. Kolik ma byt toho vyvaru na zaliti? Ma byt maso ponoreno do vyvaru uplne, nebo jen podlite? Pro zkusene kuchare zrejme trivialni zalezitost, pro me zahada :)Predem diky za radu.

autor: dancicka
vloženo: 28.09.2009 22:23:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc smajliksmajlik Tato varianta je doopravdy skvělá smajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 28.09.2009 21:26:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dancicka - přidala jsi nádherné fotky, moc se mi líbí -hlavně ta druhásmajliksmajlik

autor: dancicka
vloženo: 27.09.2009 12:12:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Delikatesa - díky za super tip smajlik Fotečky přidám dnes večer - ještě teď se olizujeme smajlik Dávám bod!smajlik

autor: Lendiiik
vloženo: 26.08.2009 23:28:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím přiznat, že jsem jí nedělala celou, jen jsem u mámy hlídala maso, když dávala na chodbě čoudovou se sousedkou a ještě jsem mixovala zel.smajlik. Děláme norm. svíčkovou podle babiččina receptu, který je vlastně skoro stejný, jen se tam nedává hořčice a ocet apod. maličkosti, ale musím říct, že jesmajlik Nikdy jsem omáčky moc nejedla, ale od tý doby co jsem byla těhotná, tak na svíčkový ujíždím- akorát ji nestíhám dělat tak často-vlastně už jsem ji sama min. půl roku nedělalasmajlik

autor: Merylas
vloženo: 26.08.2009 23:21:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucyk smajliksmajlik A vidím, že Lendííík taky dělala podle tohoto receptu, jak jsi byla spokojená s výsledkem?

autor: Lucyk
vloženo: 26.08.2009 21:49:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svíčkovou jsem vařila poprvé, protože na omáčky moc nejsme, ale byla tak znamenitá, že asi nejspíš změníme názor i chutě smajlik

autor: FFgirl
vloženo: 04.04.2009 03:25:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuhle svickovou uz jsem varila nekolikrat a vzdycky byla vynikajici. Dekuju za receptik - uz je v mych oblibenych a davam za 1 smajlik

autor: pepa (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.03.2009 22:28:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pridte mi to nekdo uvarit...smajlik

autor: Jarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2009 21:50:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám svíčkovou ze stejného množství masa a zeleniny,ale malinko jinak. Nedávám hořčici (ale můžu zkusit) smajlik.Maso prošpikuji, posolím a vložím do směsi ze zeleniny ,1 menší halali bez roztoku (ten použiji nakonec na dochucení), směsi rozpuštěného másla (asi 10 dkg) smíchaného s 1,5 dcl vody a kořením stejným jako v receptu do druhého dne. Poté po přidání vody peču v troubě.Omáčku zahušťuji také moukou v mléku, ale opatrně. Někdy není třeba, podle hustoty rozmixované zeleniny, kterou mixuji po mírném zchlazení po částech i se šlehačkou nebo smetanou (4-6dcl) a poté ještě provařím. Někdy po rozvaření mouky omáčka zbytečně hodně zhoustne. Karamelovým roztokem dochucuji až nakonec. Na talíř přidávám ještě lžíci brusinek.

vloženo: 18.03.2009 19:34:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dusím maso v papináku na špeku-je to rychle měké,přidávám Halali směs,hodně mrkvea celeru,koření už ne.
Pak zahustím a důkladně rozmixuji.

autor: Bibinka
vloženo: 02.01.2009 09:16:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V závěru svíčkové dělám pěkně hnědý karamel (voda+cukr) a dám ho do omáčkysmajlikmá pak krásnou barvu i chuť a zeleninu také mixujusmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 02.01.2009 06:34:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...svíčková je nejzamilovanější jídlo našeho synka, takže ji dělám opravdu často...protože taky zeleninu mixuju a omáčka je hlaďounká, těsně před podáváním podusím na trošce másla jednu jemně nastrouhanou mrkev a přidám do rozmixované omáčky...krásně "to" ještě dobarví a je to opravdu dobré...vyzkoušejte

vloženo: 01.01.2009 20:14:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris- to máš fuk, to, co je zdravé, řekněme si na rovinu, není tak dobré. Můj syn má pravdu. Říká- no, buď ti to bude chutnat, nebo to bude zdravé a chutnat ti to zas tak moc nebude!smajlik tak si vyber!smajlik No, tohle bych si určitě vybrala před nějakým zdravým salátem!smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 01.01.2009 20:12:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jinak k zahušťování-ani já ji většinou nezahušťuji.Základ rozmixuji, rozředím mlékem a vmíchám smetanu.Ale vím, že někdo preferuje více omáčky a lehce pak dohustí.Jinak koukám, že i tady se kdosi vyřádil.smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 01.01.2009 20:03:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško máš ji nádhernou a mooc děkuji za fotečku.

autor: maris
vloženo: 01.01.2009 18:42:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, máš pravdu, nádherná fotka, ale myslíš, že by svíčková prošla jako reklama na zdravou výživusmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 01.01.2009 17:51:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, jak to jen děláš, že tvé fota vždy vypadají, jak reklama na zdravou výživu? Nádhera!!smajlik

autor: Merylas
vloženo: 01.01.2009 16:12:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento postup při přípravě svíčkové můžu jen a jen doporučit smajlik Luci, dovolila jsem si přidat foto smajlik Maso jsem tentokrát nešpikovala, protože to vadí synovi, ale jinak je lepší prošpikovat smajlik

autor: Zuzka
vloženo: 04.12.2008 09:46:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dane, když se dá dostatečné množství cibule a kořenové zeleniny (já ji osmahnu na anglické slanině a přidávám do základu i povidla a červené víno) tak není třeba zahušťovat moukou, je to zbytečné, naopak ještě ředím smetanou. smajlik

autor: Dan (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2008 00:17:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Podělím se s Vámi o svůj recept.Základ si připravte z kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel), anglické slaniny, bobkového listu,cibule, tymiánu, jednoho oloupaného citronu a nového koření.Celý základ zprudka restujte téměř do spálení(barva záklau=barva omáčky).Jestli se vám povede základ spálit, tak jedno víčko octa vám odstraní hořkou chuť.Maso očistěte, osolte a opepřete a na oleji zprudka orestujte tak, aby se vám vytvořila jemná kůrka.Pred tím než dáte maso do základu tak ješte základ posypte cukrem přidejte trochu hořčice a krátce zarestujte.Potom tam dejte maso zalijte vodou, nebo vývarem a vařte tak dlouho dokud nebude maso poloměkké.Pak maso vyndejte a omáčku rozmixujte a pak ještě propasírujte.Zahustěte jížkou(máslo a hl.mouka), přidejte jížku do omáčky a důkladně provařte(odstraníte tak chuť mouky).Omáčku dochuťte podle chuti solí, cukrem, nebo citronovou šťávou popř.octem.Po dochucení ješte krátce povařte a nakonec zjeměte smetanou(smetanu vždy až nakonec, nebo se vám srazí).Pak do omáčky dejte ješte nachvilku maso a máte hotovosmajlik

vloženo: 01.10.2008 22:08:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lusinda smajlikno,taky nevím,ale myslím,že svíčkovou už ochutnal každý z nás,nebo ne?smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 01.10.2008 18:30:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdopak to za tu hoďku stihl uvařit a ohodnotit?smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 01.10.2008 17:02:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas ano, cibule přijde až po orestování zeleniny, dříve jsem také dávala o trochu více mrkve, ale nyní mi to s tím karamelem přijde sladké dost.děkuji za 1.smajlik

autor: Merylas
vloženo: 01.10.2008 16:58:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky dávám už vše na začátku a nedělám už jinak. Kořenovou zeleninu krájím nadrobno, dávám malinko více mrkve, restuji na oleji s trochou slaniny nakrájené na kostky, pak teprve přidám cibuli, zase vyrestuji, pak ten cukr na karamel, hořčici a nakonec ocet. Taky nejraději dělám v troubě. No prostě co dodat, kdo tak nedělá, ať opravdu zkusí a já můžu známkovat, jelikož receptík znám a vařím tak smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

top recepty svíčková svíčková omáčka postup svíčkové luxusní svíčková babicina svíčková na smetaně svíčková na smetaně v troubě svíčková na smetaně svíčková recept svíčková recept na svíčkovou na smetaně svíčková na smetaně recept v troubě dochuceni svíčkové babiččiny recepty svickova svíčková postup svickova na smetane s karamelem babiččina svíčková na smetaně recept na svickovou svíčková na smetaně foto babiččina svíčková omáčka jak dlouho péct svíčkovou svíčková foto karamel do svíčkové svíčková na smetaně video svíčková na smetaně postup babiccina svickova recept svickova na smetane svíčková na smetaně recept svíčková v troubě svíčková s karamelem postup na svickovou recepty svíčková svickova na smetane pecena v troube svíčková recept základ na svíčkovou jak na svičkovou svíčková top recepty zdravá svíčková babičina svíčková svíčková na postup svickova babiččina vepřová svíčková omáčka svíčková na smetaně top recepty




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz