Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky
Zdroj: Se souhlasem TV Nova

Po loňském úspěchu kulinárního souboje tří profíků, Souboje na talíři, přichází nyní druhá řada. Šéfkuchaři Jan Punčochář, Radek Kašpárek a Přemek Forejt se opět utkají mezi sebou. A v prvním díle nepůjde o nic menšího než jak udělat dokonalý český smažák!

Souboj na talíři 2021

Loňská premiérová řada souboje na talíři představila blíže tři skvělé šéfkuchaře a s nimi 12 podniků napříč celou Českou republikou. Každý z kuchařů zvolil čtyři podniky, které jsou jeho srdci blízké, a seznámil své kolegy se zdejší kuchyní a atmosférou. A všechny vybrané gastroprovozy vždycky odpovídaly naturelu kuchaře, který je vybíral. Radek Kašpárek vzal své kolegy do jižních Čech a na své rodné Ostravsko. Honza Punčochář se rozhodl začít ve Středočeském kraji, odkud jeho další kroky směřovaly taky na jih Čech a přes Vysočinu až na Pálavu. Přemek Forejt začínal na Moravě, aby s kolegy a kamarády nakonec zakotvil v Praze.

Souboj na talíři 2022

A kam se kluci vypraví letos? Opět budou cestovat po celé republice a objevovat podniky, které stojí za návštěvu. První zastávka bude v Nižboru, kde se budou muset popasovat s výzvou v podobě klasického českého smažáku. A kam pojedou dál? Na Kladské uspořádají zvěřinové hody a letos je čeká také Slovensko a jeho národní klasika – dokonalé bramborové halušky. Zpět v České republice zamíří do západních Čech, nejdřív na Plzeňsko a pak do Karlových Varů, do jihočeského Tábora i do Českého ráje. A pak už přijde řada na velké finále. Kde? To je zatím velké překvapení.

Novinky v Souboji na talíři

Celkem se letos můžete těšit na osm epizod. Oproti loňskému ročníku navíc letos bude vařit víc kuchařů. Krom trojice porotců z MasterChefa to bude Roman Staša, který zmiňovanou soutěž vyhrál v roce 2020, a pak ještě několik dalších skvělých šéfkuchařů. Připravovta budou již zmíněný smažený sýr, žemlovku nebo halušky. Jako obvykle nebude nouze o zábavné momenty, ať už při samotném vaření nebo při shánění surovin. Letošní řada Souboje na talíři si navíc pro diváky připravila i několik překvapení.

A co na pořad samotný říkají jeho hlavní hvězdy, tedy šéfkuchaři Radek, Honza a Přemek? "Tady jsem sám sebou, vypadl jsem z role přísného porotce," libuje si Radek Kašpárek, šéfkuchař pražské restaurace Field, která v roce 2015 získala michelinskou hvězdu. Toto ocenění se navíc Radkovi povedlo už dvakrát obhájit. 

Jan Punčochář je šéfkuchařem pražské restaurace U Matěje, kterou otevřel v roce 2019, čímž  si splnil svůj dlouholetý sen. Zaměřuje se v ní na českou kuchyni v tradičním i moderním pojetí a na jídelním lístku má vždy také sezonní speciality. Je několikanásobným držitelem 
ocenění Zlatý kuchař a k Souboji na talíři říká: „Nejzábavnější a nejlepší na Souboji na talíři je především to vaření a jídlo obecně.“ 

Jsem tady v pozici soutěžícího a nemusím si dávat pozor, jak vystupuji, je to takové normální," prohlásil nejmladší z trojice, Přemek Forejt, šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée, která byla v roce 2017 oceněna jako jedna z nejlepších českých restaurací. Zdejší menu je založeno na konceptu přetváření tradičních jídel do nové, neotřelé podoby. Restaurace i její jídelníček jsou inspirovány přírodou a tím nejlepším, co nabízí, od prvotřídních surovin po plnost chutí. Přemek Forejt je držitelem ocenění Zlatý kuchař a v roce 2016 se dostal do prestižního výběru časopisu Forbes 30 pod 30.

Hvězdou navíc je Roman Staša, vítěz soutěže MasterChef Česko 2020, která mu doslova změnila život. Vydal kuchařku a je zakladatelem projektu Bez adresy, v rámci nějž objíždí republiku a připravuje prvotřídní jídlo přímo u zájemců doma. 

Zbytek sestavy ještě zůstává tajemstvím, ale zcela určitě je na co se těšit! 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více