Domácí křupavé Nutella cereálie
30. 8. 2013 Vaření
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom neměli vynechávat. A pokud si k snídani naplánujeme opravdovou lahůdku, vytáhne nás to z postele raz dva. Vyzkoušejte naše Nutella cereálie, které chutnají jako miniaturní čokoládové sušenky, a osladíte si život hned po ránu.
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom neměli vynechávat. A pokud si k snídani naplánujeme opravdovou lahůdku, vytáhne nás to z postele raz dva. Vyzkoušejte naše Nutella cereálie, které chutnají jako miniaturní čokoládové sušenky, a osladíte si život hned po ránu.
K přípravě domácích čokoládových cereálií budete potřebovat:
- 1 ¼ šálku mouky
- ¼ šálku kakaa
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- ¼ šálku medu
- 2 polévkové lžíce mléka
- 2 polévkové lžíce Nutelly
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience a vytvořte z nich husté, lehce drobivé těsto. Omoučněte si ruce, aby se vám lépe pracovalo, a z malých kousíčků těsta vytvářejte kuličky. Ty klaďte na plech s pečícím papírem. Kuličky pečte na 250°C po dobu 10 minut a občas je ohlídejte, aby se nespálily. Poté plech z trouby vyndejte, otočte kuličky tak, aby skřupla i jejich spodní strana, a pečte dalších 12-15 minut, dokud nejsou křupavé na povrchu a měkčí uvnitř.
Snídaňové Nutella kuličky jsou výborné se studeným i teplým mlékem, jogurtem, ovocem, zmrzlinou nebo jen tak samotné.
Pokud Nutella kuličky hned nezmizí, uskladněte je ve vzduchotěsné nádobě, v níž vydrží křupavé 3-5 dní. Jestliže si chcete připravit větší dávku dopředu, je upečené kuličky lepší zamrazit.
S tímto receptem si můžete doslova vyhrát a přidáním různých ingrediencí zkoušet nové chutě. Volit můžete i různé druhy mouky – pokud pšeničnou mouku nahradíte kukuřičnou, rýžovou či amarantovou, užijí si této čokoládové pochoutky i lidé s bezlepkovou dietou.
Bavte se vařením, experimentujte a užívejte si skvělých chutí, díky nimž bude i ranní vstávání příjemnější.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak připravit nejlepší domácí kysané zelí. Co musíme dodržet a jaké podmínky splnit, aby se povedlo a vydrželo co nejdéle
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Komentáře
21. 9. 2013 15:30
9. 9. 2013 09:04
7. 9. 2013 08:53
6. 9. 2013 19:04
4. 9. 2013 10:31