Žabka zvyšuje nároky na kvalitu nebaleného pečiva, následuje slovenský trend
19. 9. 2022 Ostatní
Maloobchodní síť prodejen Žabka dlouhodobě dbá na kvalitu a čerstvost prodávaného pečiva. Jedním z kroků, pro který se v této souvislosti rozhodla, je instalace zástěny regálů s nabídkou nebaleného pečiva. Pilotní projekt, jehož cílem je zvýšení hygienických opatření a udržení kvality pečiva od jeho napečení až po samotnou konzumaci ze strany zákazníků, je momentálně spuštěn v pražských prodejnách Žabky na Edenu a v ulicích Legerova a Oblouková.
„Z pohledu objemu prodeje pro nás pečivo představuje stěžejní sortiment. Z tohoto důvodu každoročně probíhají na všech našich provozovnách školení pro personál i franšízanty zaměřená na kvalitu a zásady pečení, aby byly dodrženy všechny stanovené normy,“ říká Radim Lunda, generální manažer maloobchodní sítě prodejen Žabka.
V České republice dosud při výrobě a nákupu pečiva platí pro zaměstnance i zákazníky standardní hygienická opatření, která se týkají například používání rukavic nebo kleští při vládání pečiva do přepravek či uskladňovacích obalů určených právě pro zákazníky. K instalaci zástěny u regálů s nabídkou nebaleného pečiva inspirovali vedení tuzemské maloobchodní sítě Žabka kolegové na Slovensku, kteří tento trend nastolili už při jeho uvedení na trh v roce 2020.
Hlavní přínos tohoto kroku spočívá v ochraně nebaleného pečiva před okolními vlivy, například před prašností či teplotními výkyvy. „S naším dodavatelem rovněž průběžně řešíme a nastavujeme pečící plány a programy, aby zákazník v jakoukoli denní dobu nalezl v našich provozovnách čerstvé a voňavé bagety, kaiserky, snacky a další podobné výrobky,“ podotýká Radim Lunda.
Instalace zástěn regálů s nabídkou nebaleného pečiva ve třech pražských prodejnách není prvním pilotním projektem Žabky v letošním roce. V březnu už v pražských prodejnách v Obloukové a Legerově ulici rozšířila nabídku poskytovaných služeb pro své zákazníky o možnost pochutnat si na kvalitních, čerstvých a zdravých pokrmech z nabídky obslužného pultu.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Žampionové bramboráky: Netradiční varianta české klasiky překvapí jemnou chutí. Houby je ale třeba předem upravit
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 52 minutami
Mandlové šneky
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 13 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15