Jak ozvláštnit grilování? Zkuste ananas ve slanině nebo třeba grilovaná jablka
19. 7. 2016 Tipy a triky
Grilování, to není jen flák masa na roštu. Oblíbená letní kratochvíle, která povyšuje přípravu večeře na společenskou zábavu, může být i nevšední. Pozvěte sousedy a vyzkoušejte některý z našich grilovacích tipů. Třeba takový ananas ve slanině je vynikající!
Grilování je zábava
Naložit maso, vylézt na zahradu, nalít si limonádu nebo otevřít pivo a rozpálit gril - no může být lepší způsob trávení slunečného prázdninového odpoledne? Domácí grilování máme skrze popkulturu nejvíce spjaté s USA, je to ale způsob přípravy pokrmů, který je už dlouho rozšířen po celém světě. Na rošt se dá hodit prakticky cokoliv - klobásky, hermelín, krkovice nebo jiné maso vykoupané v marinádě. Ale grilovat nemusíte jen maso. Skvělé jsou i různé druhy zeleniny, na grilu dokonce vyrobíte i sladké dezerty.
Odvažte se u roštu
Pokud patříte mezi vegetariány, grilování pro vás rozhodně není zapovězené. Stačí, když požádáte, aby se váš nemasový pokrm připravil jako první - kvůli šťávě z masa - všechno je stoprocentně nezávadné. Už jste někdy zkoušeli například grilovaný sýr Halloumi? Polotvrdý sýr z Kypru je vyráběný z kozího a ovčího mléka a občas je dochucen mátovými lístky. To mu dodává lehkou chuť a na grilování je ideální i konzistenčně. Vyzkoušejte ho například v kombinaci s rukolou a rajčaty:
Vegetariánská dobrota
Pokud máte u stolu vegetariána, který má opravdový hlad, připravte mu jídlo, které ho dokonale zasytí a ještě jej chuťově uspokojí. Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem je plné živin, krásně barevné a neskutečně dobré!
Celer (nejen) pro dietářky
Celer máme zafixovaný jako extrémně nízkokalorickou zeleninu, kterou chroupou jen ženy posedlí štíhlou linií. On ale může být i velmi chutný, obzvlášť, pokud se dobře dochutí, hodí na gril a doplní vhodným dipem...
Dezert z grilu
Kdo říká, že na grilu se dají připravovat jen slaná jídla? Na závěr zahradního hodování můžete svým hostům nabídnout i grilovaný dezert. Grilovaná jablka s nivou a ořechy jsou ideální kombinací slaného a sladkého a skvěle se hodí například k bílému vínu:
Ananas + slanina = VSL
Nemusíte být fanoušky pizzy Hawai, aby vám zachutnal grilovaný ananas obalený ve slanině. Podobně se dají připravit třeba švestky nebo banán, ale sladko-kyselý ananas se k vypečené slanince hodí zkrátka nejvíce.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Jak pasírovat drobné ovoce? Máme pro vás několik možností, jak si poradit s rybízem, malinami a ostružinami
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 5 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Mňamka
Přidáno před 7 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 7 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak pasírovat luštěniny nebo zeleninu na omáčku? Máme to mnohem snazší než naše babičky
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře