Jak pasírovat luštěniny nebo zeleninu na omáčku? Máme to mnohem snazší než naše babičky
Správná omáčka musí být jemná, lahodná, bez hrudek či cucků, které v ní nemají co dělat. Jenže jak takové omáčky dosáhnout? Dnešní hospodyňky to mají velmi jednoduché a získat hladkou omáčku, to zvládnou raz dva.
Podle starších kuchařek je součástí mnoha receptů pasírování přes síto. Pasírovat lze různou zeleninu např. mrkev, kořenovou petržel a celer na svíčkovou omáčku, nebo třeba luštěniny na polévku. Jenže i když v některých situacích pasírování má smysl, často si tuto práci a mytí zbytečného nádobí můžeme ušetřit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit pasírování
Místo zdlouhavého pasírování zeleninu jednoduše rozmixujeme tyčovým mixérem. Je to záležitost chvilky, a co týče nádobí, tak pak stačí umýt nástavec k tyčovému mixéru. A kdy se opravdu hodí pasírování přes síto? Pasírovat můžeme třeba vařená rajčata, která potřebujeme zbavit kousků slupek.
Podle následujícího video-receptu můžete uvařit výbornou svíčkovou omáčku. Kořenovou zeleninu na tuto omáčku jednoduše rozmixujete tyčovým mixérem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Banana split
Přidáno před 22 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře