Potraviny, které bychom neměli uchovávat v ledničce
12. 9. 2016 Tipy a triky
Ne každým potravinám svědčí chlad ledničky. Jistě budete překvapeni, že to platí i pro některé druhy zeleniny a ovoce, které právě v chladu mnozí z nás běžně skladují. Seznamte se s potravinami, které déle vydrží a jsou chutnější a čerstvější právě mimo ledničku.
Avokádo
Ukazuje se, že nejlepší pro skladování avokáda je pokojová teplota, při které může toto ovoce správně dozrát. Pokud jste koupili nezralý plod, urychlíte jeho dozrání skladováním v misce.
Bazalka
Skladování bazalky v chladu je obrovskou chybou. Listy bazalky totiž v ledničce rychle zvadnou a vysuší se. I bazalku zasaženou chladem můžete přivést zpět k životu. Dejte ji do keramické nebo skleněné nádoby naplněné vodou a vystavte ji světlu na okenní parapet.
Meloun
Že je vychlazený meloun tím nejlepším letním osvěžením? Bohužel! Meloun je přímo napěchovaný silnými antioxidanty, jako je lykopen či zeaxanthin, které právě chlad dokáže zničit. To platí zvlášť o melounu nakrájeném na plátky.
Tropické ovoce
Ananas, mango, kiwi a další druhy tropického ovoce již ze své podstaty špatně snáší chlad. Naopak milují vyšší teploty, v kterých správně dozrají a neztratí nic ze svých živin.
Cibule a česnek
Možná tomu nebudete chtít uvěřit, ale ani cibuli a česneku se v lednici nedaří nejlépe. Cibule a česnek zůstanou nejvíce čerstvé při pokojové teplotě na suchém a tmavém místě, kde vydrží bez problému až dva měsíce. Neskladujte je však v hermeticky uzavřených nádobách a společně s bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak připravit nejoblíbenější zapékané rychlovky, česnekové bagety a chleby ve vajíčku
Zapékání ozdobeného pečiva Na rozdíl od plněných toustů pečivo při zapékání nezavíráme horní vrstvou. Používáme plátky veky, tenké krajíčky chleba,… Číst více
MasterChef Česko 2022: Bagetovou výzvu vyhrál Martin! Jak ještě můžete bagetu naplnit? Možností je mnoho …
V posledním díle soutěže MasterChef Česko se opět… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Použití vánočních formiček: Poradíme vám, jak vymazávat a plnit různé druhy formiček
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 18 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře
30. 9. 2016 22:24