Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také rádi mezi jídly stále něco ochutnáváte? Nedokážete si sledování televize představit bez brambůrek či křupek? Nahraďte nezdravé pochoutky dýňovými semínky! Jejich chuť si jistě oblíbíte a navíc výrazně prospějete svému zdraví.

Prevence kardiovaskulárních a nádorových chorob

Dýňová semínka jsou přímo napěchována hořčíkem, zinkem, mastnými kyselinami a antioxidanty – tato kombinace zafunguje doslova jako balzám na vaše srdce. Na semínkách by si tak měli pochutnávat obzvláště lidé po mrtvici, infarktu či ženy v menopauze – jejich konzumování totiž snižuje krevní tlak a zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu. Dýňová semínka jsou vhodná nejen jako prostředek prevence kardiovaskulárních, ale i nádorových onemocnění – studie prokázaly jejich pozitivní vliv na prevenci rakoviny prsu, žaludku, plic, tlustého střeva a prostaty.

Záněty nemají šanci

Dýňová semínka jsou bohatá na silné antioxidanty, které účinně ochraňují buňky před volnými radikály a bojují proti zánětu. Zařazením dýňových semínek do jídelníčku tak prospějete svému zdraví po všech stránkách.

Pro postavu snů

Díky vysokému obsahu hořčíku dýňová semínka pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi, čímž významně snižují riziko vzniku cukrovky. Stejně dobře také harmonizují krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Dýňová semínka jsou navíc plná vlákniny, a tak jsou ideální svačinkou v případě, že držíte redukční dietu.

Záruka klidné noci

Dýňová semínka obsahují aminokyselinu tryptofan, která pozitivně ovlivňuje činnost nervové soustavy a významným způsobem určuje kvalitu spánku. V kombinaci s hořčíkem tvoří dokonalou dvojku, po které budete spát, jako když vás do vody hodí. Tryptofan pozitivně působí i při procesu odvykání kouření či pití alkoholu.

 

Komentáře

woman woman

24. 10. 2016 08:55

:-)

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více