Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dokonalý nepečený dort: Na jednoduchý dezert stačí čtyři ingredience
Zdroj: Máma v kuchyni, Toprecepty.cz

Čekáte návštěvu, ale nestíháte pro ni připravit pohoštění? Nebo narychlo chystáte narozeninovou či jinou oslavu? Nezoufejte. Nepečený dort je vynikající a slavnostní dezert, který večer připravíte a ráno jej můžete servírovat. A navíc na to potřebujete jen čtyři ingredience!

Zachránce jménem nepečený dort

Ať už je důvod, proč jste nestihli připravit moučník, jakýkoliv, nezoufejte! Nepečený dort je jednoduchá a levná dobrota, která navíc působí slavnostně a zachrání návštěvu i oslavu narozeniny. Potřebujete na něj navíc jen čtyři ingredience!

Co budete potřebovat?

  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 kelímky bílého jogurt
  • 2 balíčky dětských piškotů
  • 2 lžíce cukru moučky
  • ...a ovoce podle chuti na ozdobu

Postup: Je to opravdu jednoduché. V míse smícháme jogurt, smetanu a cukr a dobře promícháme. Cukru můžeme dát více, máme-li raději sladší dezerty, případně se dá do hmoty přimíchat vanilkové aroma. Do dortové formy vyskládáme vrstvu piškotů. Na ně dáme dávku smetanové hmoty, kterou zase poklademe piškoty. Vrsttvy střídáme, dokud není forma zaplněná, nebo dokud nám nedojde náplň a tak, aby poslední vrstva byla vrstva smetany. Hotový dort dáme přes noc do ledničky, aby pořádně ztuhl a ráno můžeme podávat.

Tip: Dort je dobrý i sám o sobě, lepší je ale s ovocem! Můžete použít třeba čerstvé jahody, nakládané broskve, výborný je ale i domácí kompot. Nakrájejte je na plátky a pokládejte je vždy mezi vrstvu krému a piškotů a nakonec je ozdobně vyskládejte úplně na vrh. Druhou možností je nakrájet ovoce na drobné kostičky a přimíchat je rovnou do smetanové vrstvy.

Uvidíte, že s tímto jednoduchým moučníkem budete za hvězdu a potěšíte děti i dospělé!

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více