Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

knedlikove trauma

Jednoduchý návod:-)):yes:

zizala:Souhlasím!!!Když je výrobce dobrý,tak není co řešit;-):yes:,ale jinak udělat opravdu dobrý knedlík,to chce letitou praxi!!;-):yes:

Na chalupě knedlíky nevařím, snažím se věnovat čas něčemu lepšímu, takže když už rodina vyžaduje knedlíky, tak vždycky koupím u jednoho místního výrobce - má závodní jídelnu a dělá knedlíky i na prodej, jsou žluťoučké a voňavé, jako domácí, skoro k nerozeznání. Ale nemyslím si, že udělat dobrý knedlík je úplně jednoduché. Moje matka se mě a ségru něco naproháněla, abychom to uměly, ale běžné to není. Když se moje ségra vdávala, tak ji za knedlíkové umění obdivovala i její tchýně;-)

Taky jsem knedlíky 25 let nevařila,ale kupovala;-) pak jednou dala na dobré reference na Topreceptech a zkusila:-8:-) Povedly se a od té doby vařím,když mám čas a chuť.......Ale když potřebuji čas ušetřit nebo se mi prostě nechce,jdu a koupím:-p:-p. Mám svého oblíbeného výrobce a u toho je vždycky kvalita zaručená.:-)

Knedlíky vařím v hrnku,přidávám tam mrkev a mají skvělou barvu,bramborové kupuji v prášku a vařím podle návodu ,ovocné vařím ve vodě až vyplavou jdou ven a kynuté(blbouni) vařím na páře.Houskové knedlíky pokud vaříte ve vodě musíte otáčet asi po 3-5 minutách.Knedlíky raději nedovařit jak převařit.Vytáhněte knedlík a nití rozpůlíte pokud je ve středu syrový vraťte zpět a dovařte.U knedlíků trauma nechte až vztoupíte na váhu.:-)):-))

Já jsem opravdu tak trošku levá /jinak pravák/, ale knedle mi taky nedělaly problém. Ale taky mě nedělá problém si knedlík koupit. To není, jak dříve. To se opravdu nedalo jíst. Připomínalo ten molitán, ale to je 20 let zpátky... Ale teď je nabídka velká a já si můžu vybrat. I kupovaný je moc dobrý. Záleží na dodavateli. A u nás máme dobré dodavatele:-*:-D:-))

Ela: Molitán?:-O Já knedlík teda umím. Umím vařený, na páře, karlovarský, bramborový a vlastně každý, který tady najdu. Nevidím v tom problém. Ale že by chuť domácího byla nějak výjimečně jiná, než kvalitní koupený knedlík, to si nemyslím. Já nemám ráda takové ty, jak jsou jak vata, raději trochu hutnější. Tak dělávám hodně hrníčkový. Je moc dobrý. Jednou za čas koupím hotový a nestydím se za to.

Ela:nesouhlasím, vím, jak chutnají domácí a mám výrobce, který nezklamal, uvádět nebudu, aby to nebyla reklama, ale chce si to vychytat. ;-);-);-)

Já tu neřikala nic proti kupovanym.Jen že nechápu proč to všem připadá tak těžké :-) Ale když už jsme u toho,ty kupované fakt néé!! Vždyt to nemá chut,chutná to jak molitan a jeste je to předražené...

tejaja:souhlasím, jelikož u nás nepatřej knedlíky mezi prioritu, ale občas je rádi,prostě je koupím, mám vychytaného výborného výrobce, který nezklame ;-):-p:yes:

Teda, ja nevidím problém v tom, že sa knedlíky kúpia v obchode. Prečo nie ? Iste, sú rôzni výrobcovia a rôzne výrobky, ale keď si nájdem to, čo je dobré a chutí, niet problému...zdá sa mi divné trvať práve pri knedlíkoch na tom, či sú domáce. Keď mám čas a chuť, urobím doma, keď nie, kúpim. Hodnotiť niekoho podľa toho, či urobí knedlík doma, mi pripadá hlúpe. Koľko potravín kupujeme hotových ? Veľa, tak potom...;-)
Rozhodne namajte traumu z nejakých knedlíkov, sú v živote podstatne dôležitejšie veci.

I já patřím mezi ty co knedlíky občas koupí;-)U nás knedlíky moc nejdou, jsme bramboroví.Knedlíky jen k jídlům ke kterým se brambory nehodí ( svíčková atd.)Když mám čas je udělám, ale to je asi tak 4x do roka:-D

U nás sa zďaleka nepoužívajú knedlíky toľko ako v Čechách. A ak, tak kysnuté, varené v pare. A musia byť ľahúčke, nadýchané, nesmú vám sedieť v žalúdku. http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...
A to už by si Ela mala čo robiť a rozhodne by si to nepovažovala za jednoduché. ;-)

Asi nepatřím mezi většinu, knedlíky u nás moc nejedou, jsme bramboroví, ale když chci změnu (třeba klasiku, vepř-knedl-zelo), tak si s tím pohraji a ještě jsem v životě knedlík nekoupila. Asi jsem jich nějak přejedlá ze stravoven, kdy jsem byla nucena brát obědy.
Je to věc názoru:-), domácí jsou domácí...
Nevařím je, ale pařím - pařáček nemám, mám zvyk od mamky na vyšší hrnec uvážu plátýnko a pařím asi 20min. Poté propíchnu a pokud se stane, že je uvnitř ještě syrový, šupnu zpět a v pohodě dopařím.
A tím, že je nedělám často, nemyslím si, že je ovládám, ale udělám si vždy do zásoby a dám do mražáku. Jsou potom v případě nouze jako čerstvé.;-)

Ela-já asi patřím k těm, které knedlíky kupují:-O:-D, pokud nemám "čas":-O, což, je u nás normálka:-D:-O, jo, ještě bokem, já ty "klendle":-?:-O, také moc neumím a proto jsem....tichoučko, jako děvčata-níže uvedené:-!:-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 2 hodinami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, před 14 hodinami

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více